3 redenen waarom afvallen onder begeleiding effectief is!

04/08/2023 in: Actueel

Redenen waarom afvallen onder begeleiding succesvol is

Hoeveel pogingen heb jij al gedaan om af te vallen? Er zijn tegenwoordig heel veel verschillende diëten die allemaal beloven dat je jouw doel gaat behalen. Wat deze diëten met elkaar gemeen hebben, is dat je afvalt op eigen houtje. Je doet het alleen. Jij bent degene die afvalt, maar ook degene waar je op terug moet vallen als het even niet meer lekker loopt. Dat is een stuk lastiger dan afvallen met persoonlijke begeleiding. We geven je drie voordelen van afvallen met je eigen consulent! 

  1. De beste tips en motivatie van een ervaringsdeskundige 
    Er is op het internet veel verwarrende informatie te vinden over voeding, afvallen en lichaamsbeweging. Het ene moment lees je dat koolhydraten verbannen moeten worden en de volgende dag moet je alle vetten uit je dieet schrappen. Hoe fijn is het dan als je met je vragen terecht kunt bij iemand die er echt verstand van heeft? Iemand die weet hoe het zit en iemand die ervaring heeft met het dieet. Onze consulenten bevinden zich door het hele land en hebben daarvoor allemaal een opleiding gevolgd. Daarbij zijn ze (bijna allemaal) ervaringsdeskundigen. Ze weten dus precies wat je valkuilen kunnen zijn en hoe ze jou kunnen begeleiden naar een nieuwe, gezonde leefstijl.  

  2. Extra motivatie om je best te doen 
    We kennen allemaal de momenten waarop je wilt opgeven en in een berg junkfood wilt duiken. Als je op dieet bent, zonder begeleiding, heb je sneller de neiging om aan deze momenten toe te geven, omdat je je aan niemand hoeft te verantwoorden, behalve aan jezelf. Met een consulent heb je jouw wekelijkse weegmoment en krijg je automatisch een extra dosis verantwoordelijkheid. Je wilt natuurlijk positieve resultaten laten zien op de weegschaal. Je consulent is er voor je om je op het ‘rechte pad’ te houden en je te herinneren aan je doelen, maar ook om je te motiveren en inspireren als je het even moeilijk hebt. En laten we eerlijk zijn, zo’n extra paar ogen die meekijken, werken goed! 

  3. Een persoonlijk plan 
    Elk lichaam is anders, dus waarom zou je vasthouden aan een ‘one-size-fits-all’-aanpak? Bij Het 1 op 1 Dieet werken we met Het Stappenplan, waar ook makkelijk aanpassingen in te maken zijn door jouw consulent, zodat de stap nog meer is afgestemd op jouw behoeften, doelen en leefstijl. Onze consulenten begrijpen dat iedereen anders is en kunnen je helpen bij het vinden van een, voor jou, effectieve manier om af te vallen en op gewicht te blijven.

Wetenschappelijk bewezen
De bovenstaande redenen geven natuurlijk al een goed beeld van waarom afvallen met persoonlijke begeleiding effectief is, maar wist je dat het ook wetenschappelijk bewezen is? Er zijn verschillende onderzoeken* gedaan, waarin afvallen met persoonlijke begeleiding, in groepssessies en individueel werd vergeleken. Uit alle onderzoeken bleek dat de mensen met persoonlijke begeleiding het best afvielen én op gewicht konden blijven! 

* Klik hier voor het onderzoek waarin zelf afvallen en afvallen onder begeleiding wordt vergeleken.
* Klik hier voor het onderzoek waarin een vergelijking in strategieën om gewichtsverlies vol te houden wordt gedaan.

Over de auteur:

Veerle van den Haak

Copywriter & Video Editor