4 tips om gezond de zomervakantie door te komen

22/06/2023 in: Actueel

Tips om zomervakantie door te komen lijstje

Ben jij al klaar voor de zomervakantie? Genieten van het lekkere weer, even niet aan je werk denken en relaxen. Voor de meeste mensen hét moment van het jaar. Maar de zomervakantie kan ook heel confronterend zijn als je bezig bent met een dieet, want laten we eerlijk zijn, de zomervakantie staat vaak gelijk aan ongezondere dingen eten en minder bewegen. Je bent juist zo goed bezig en je wilt niet van vooraf aan beginnen als je weer thuis bent en het normale leven weer gaat beginnen. We geven je daarom 4 tips om gezond je vakantie door te komen!

 1. Probeer ook op vakantie op te letten met wat je eet
  Natuurlijk is het verleidelijk om op vakantie alle remmen los te laten gaan en uiteraard mag jij ook genieten van je vakantie. Maar probeer ook als je in Spanje, Portugal, Italië of ieder ander land bent bewuste keuzes te maken, zodat je weer makkelijk in je normale patroon kunt komen als je na je heerlijke vakantie weer thuis bent. Neem eens een salade als avondeten of kies voor een gerecht met kip of vis, bijvoorbeeld.

  Probeer ook op te letten met je alcoholinname. Die lekkere drankjes bevatten vaak veel suiker en calorieën én veroorzaken ook nog eens sneller een hongergevoel. Als je dan toch een alcoholisch drankje neemt, wissel dit dan af met water, zodat je goed gehydrateerd blijft! Toch zin in iets anders dan water? Neem een van onze lekkere drankmixen mee om je eigen mocktail te maken. Lekker met een schijfje citroen of sinaasappel erin. Heel verfrissend en ook nog eens verantwoord!

 2. Plan vooruit
  Niet alleen thuis, maar ook op je vakantiebestemming kun je vooruit plannen. Dat wordt nog makkelijker als je onze producten gewoon meeneemt! Ga je een middagje de stad verkennen en ben je bang dat je in de verleiding komt door al het lekkers wat jouw vakantieland te bieden heeft? Zorg dan dat je een reep, bites of een bakje met vers fruit meeneemt op pad, zodat je daar van kunt genieten!

  Natuurlijk is het ook belangrijk om jezelf af en toe wel iets lekkers te gunnen. Het is ook jóuw vakantie!

 3. Neem je sportkleding mee
  Bang dat je te weinig gaat bewegen op vakantie? Neem je sportkleding mee en maak er een actieve vakantie van door de omgeving te verkennen. Ga hiken, fietsen, zwemmen of maak een mooie wandeling langs het strand. Door te blijven bewegen, verbrand je calorieën en blijf je gemotiveerd om gezonde keuzes te maken.

 4. Wees niet te streng voor jezelf
  We noemden het hierboven al even. Wees niet te streng voor jezelf! Het is heel belangrijk om op vakantie te ontspannen en ervan te genieten. Gun jezelf daarom af en toe iets wat je heel lekker vindt of geniet extra van een heerlijk wijntje in de zon op het terras. Het draait allemaal om balans en bewuste keuzes maken. Als je weer thuis bent, pak je gewoon de draad weer op en kun je weer knallen!
Over de auteur:

Veerle van den Haak

Copywriter & Video Editor