Afgeslankt in een nieuw ‘jasje’

15/11/2019 in: Verhalen

Wesley blog 1

Wesley is op dit moment in Engeland voor de verkiezing van The International Slimmer of the Year. Als Afslanker van het Jaar 2019 in Nederland staat hij hier tussen andere afslankers van Cambridge Weight Plan wereldwijd. Deelnemende landen zijn onder andere Griekenland, Marokko, Spanje, Tsjechië en Australië. Kijk morgen (zaterdag) op onze Facebook pagina voor de uitslag. Voorafgaand aan zijn trip naar Engeland is hij door ons stylingteam voorzien van wat nieuwe looks.

Wesley staat voor alles open. Hij vindt deze make-over vooral een leuke ervaring en is heel benieuwd wat voor stijlen nog meer bij hem passen. Het enige dat hij belangrijk vindt, is dat de te maken keuzes dicht genoeg bij hem zelf staan. Daar gaan we uiteraard voor zorgen.

De stoere variantIk begin met een groene set. Een bewuste verrassing omdat hij had aangegeven eigenlijk nooit groen te dragen. Toch past deze kleur heel goed bij zijn type. Dat vindt hij gelukkig zelf ook. De coltrui is deze winter helemaal terug in het modebeeld. Het heeft een stoere, mannelijke uitstraling. Ik combineer het met een driekwart blazer-jas van wol, die dit nog wat verder aanzet. Onder de coltrui draagt hij nog een geruit hemd, dat aan de onderzijde net ‘losjes’ onder de trui uit komt. De blauwe spijkerbroek breekt de effen kleuren van het groen. Daaronder sportieve suède sneakers.

De sportieve variant
Voor de tweede set hoeft Wesley niet van broek te wisselen. Het is een slim fit model, dat door zijn stretch volledig comfortabel aanvoelt. Onbekend met dit fenomeen, is hij aangenaam verrast: Een strakke broek, die tóch fijn zit. Ik vertel hem wel dat je bij deze outfit je broekspijpen iets hoort op te rollen. Daar moet hij erg om lachen, want dat hebben zijn vrienden al vaker tegen hem gezegd, maar nu ontkomt hij er niet aan. Hij geeft toe dat dit eigenlijk best wel leuk staat. Een stoer T-shirt met een loshangend hemd zorgen, samen met de blauwwitte sneakers, voor een sportief accent. Het nieuwe kapsel, aan de zijkanten licht opgeschoren en met highlights in de punten, geeft hem een frisse look. Het blauwe biker jack is helemaal zijn kleur en combineert fantastisch met zijn nieuwe coupe.

Hoewel hij de groene kleurstelling mooi vindt, is het blauw toch favoriet en zegt hij deze als set ook vaker te zullen dragen. Hij is verbaasd hoe alles hem in één keer als gegoten zit. De make-over vat hij heel mooi samen als: “Dingen die je zelf niet zou passen, maar die wel bij je passen.” Hij heeft ervan genoten. Op de foto’s is dat nog eens overduidelijk te zien.Bekijk het videoverhaal van Wesley en waarom hij wilde afslanken:Bekijk hier alle foto's van Wesley's make-over:

Deze blog is de tweede uit een serie van drie make-overs. Volgende week: Mariëlle, Cambridge Afslanker van het Jaar 2019, categorie vrouw.
Over de auteur:

Anuscka van der Horst

Anuscka is sinds 1999 eigenaresse van Slank en Stijlvol in Houten en The 1:1 Diet consulent. Met een achtergrond in mode en styling verzorgt zij sinds 2017 bovendien de make-overs van onze Afslankers en Gewichtsbehouders van het jaar. Daarn ...