Cliëntverhalen > Afvallen - Een vraagje van m’n maagje

Afvallen - Een vraagje van m’n maagje

Afvallen - Een vraagje van m’n maagje

De eerste week zit erop. Dat klinkt of het zwaar was. Nou, zo heb ik het zeer zeker niet ervaren! Ik ben bij mijn consulent geweest en we waren allebei heel erg tevreden! 2 Jaar geleden heb ik een korte broek gekocht waar ik vorig jaar echt niet meer in kon. Die broek past alweer en dat is leuk meegenomen!

Verantwoord eten

Stap 7. Gezond eten en 1 maaltijdvervanger. Ik begin de dag met 2 geperste citroenen (gebruik een rietje, dat is beter voor het glazuur op je tanden en kiezen). Dan een broodje met een plakje kaas. Een reep mee. Die vult echt enorm. Daar drink ik 1,5 liter water bij. En ’s avonds 2 aardappels van ca. 50 gram per stuk, 250 gram groente en een schaaltje yoghurt.

Honger

Heb ik dan helemaal geen honger? Halverwege de avond begint mijn maag wel wat te knorren. “Het vraagje van mijn maagje”, zou Pooh zeggen. Ik drink dan water en daarmee gaat het geknor over.

Afleiding en beweging

Tussendoor ben ik niet bezig met wat ik eet. Ik heb mijn aandacht bij mijn werk en ik probeer zoveel mogelijk alles op de fiets te doen. Mijn fiets heeft wel een accu, dus een klein beetje hulp onderweg krijg ik wel. Maar toch, ik trap er flink op los. En ik vind fietsen heerlijk. Ik ben een natuurmens en geniet van alles wat ik om me heen zie, zoals ooievaars en fazanten. Prachtig. En het geeft meteen de nodige afleiding. Daarnaast is het ook fijn om na een dag werken naar huis te fietsen. Je trapt onderweg alles van je af en tegen de tijd dat je thuis bent is je hoofd leeg.

Vocht vasthouden

Wat me ook opvalt is dat ik met al dat gefiets geen dikke onderbenen meer heb. Ik houd geen vocht meer vast, zelfs als ik een keer een dag heb waar ik meer zit dan anders. 

Doelstelling

Op dit moment heb ik al 16% van mijn doelstelling behaald. Die resterende 84% gaat er ook komen, zeker weten!

En nu moet ik opschieten. Er wacht een afspraak in Apeldoorn. Ja, ik ga op de fiets. Wel een accuutje mee, dat is op dit moment nog een fijn steuntje en zo zit ik mooi op een gemiddelde van tenminste 20 km per dag. En geleidelijk bouw ik de accu af en wordt het steeds meer echt zelf fietsen.

Tot volgende week!

Henk Hoogeveen, cliënt Cambridge Weight Plan Nederland