Mind > Afvallen en je humeur. Wat weegt voor jou het zwaarste?

Afvallen en je humeur. Wat weegt voor jou het zwaarste?

Afvallen en je humeur. Wat weegt voor jou het zwaarste?

Nou, daar kun je je vast wel van alles bij bedenken! Je houden aan je dieet betekent dus ook niet meer snoepen en snaaien. Geen wijntje bij het eten. Geen stukje kaas. Bah, wat een saaie bedoening!

Is dat zo? Wordt het echt een saaie bedoening? 

Afvallen is saai

Zit gezelligheid in eten en drinken? Misschien ben je het zo gewend en voelt het daarom zo. Maar afvallen lukt je niet zonder nieuwe, positieve gedachten. Hoe gezellig kan het zijn om ’s avonds met een grote pot thee gezellig met je vriendin te kletsen over de plannen die je maakt voor als je op je streefgewicht bent? Bedenk je dat je ook zonder eten en drinken gewoon gezellig kunt zijn en een goed gesprek kunt voeren. Jouw doel staat nu voorop. Want dat wil je toch graag? Een gezond gewicht en weer in leuke kleding passen!

Houd je doel voor ogen!

Bedenk wat voor jou het zwaarste weegt en maak dan toekomstplannen. En geniet van de complimentjes die je krijgt als het zichtbaar wordt dat er al het nodige overgewicht weg is! Laat dat een stimulans voor je zijn om vol te houden en de voordelen van het behalen van je streefgewicht nog eens onder de loep te nemen.

Ga wat (anders) doen!

Probeer je zinnen te verzetten. Ga iets doen als je voelt dat je het moeilijk krijgt of sikkeneurig wordt. Wat vaak enorm helpt is even naar buiten (weer of geen weer) en een stuk wandelen. Een frisse wind door je hoofd en de wereld ziet er weer anders uit. En merk je dat je al veel fijner wandelt dan voordat je begon met afvallen? Hoe gaaf is dat?!

Houd vol!


Inge Brekvoort, Cambridge Weight Plan Benelux  


Emotie eten

Emotie eten

Een veelgehoorde vraag in mijn praktijk is "Hoe moet ik omgaan met emotie eten?"