Afvallen en Oranje boven

23/04/2018 in: Verhalen

Afvallen en Oranje boven

Het begint met een oranje tompouce, ’s morgens bij de koffie. Dan de stad in. En dan staat daar meestal al een standje met Oranjebitter. Geen probleem, komt u maar door! En daarna de biertjes...

Koolhydraten

Overal waar live muziek is, is festivalbier. Festivalbier kent iets minder alcohol dan ‘gewoon’ bier. Voor de rest is en blijft het bier. Een beetje alcohol met koolhydraten. Heb ik het al gehad over de standjes op iedere straathoek? Met saté met pindasaus. Of warme stroopwafels. Broodjes beenham met mosterdsaus. Aaaarrrrggggghhhh!!!

Koningsdag

Vrijdag is het Koningsdag. En het wordt niet al te lekker weer, dus ik hang de vlag uit! Figuurlijk dan he, want ik heb geen vlag. Maar ik ben voor één keer voor mezelf blij dat het niet al te mooi weer wordt, want ik heb me voorgenomen om thuis te blijven. Ik verheug me dit jaar op een ‘anders dan anders’ Koningsdag.

Oranje tompouce

Koningsdag 2018 begint voor mij met lang uitslapen. Hopelijk tot een uurtje of 10, dan heb ik die eerste uren met de gedachte aan een oranje tompouce al gemist! Een shake, een kopje espresso, een vluchtige blik op het tv-scherm om te zien hoe Máxima en haar dochters eruit zien (sorry Willem!) en dan ga ik LP’s digitaal opnemen, ook de exemplaren die ik na het uitlenen met tik en al weer terugkreeg. Die tik is onderdeel geworden van de plaat. En dus opnemen! 

Mijn eigen feestje

Ik ga vrijdag mijn eigen muziek festival houden. Met mineraalwater. En een sinaasappel shake. Want het is tóch Koningsdag. 

Oranje boven! 



Ingelien Moorvoort, Cambridge Weight Plan Benelux