Dieet > Afvallen in een hogere Stap

Afvallen in een hogere Stap

Afvallen in een hogere Stap

Hoeveel je wilt afvallen hangt natuurlijk af van de mate van overgewicht. Het tempo waarin je dit wilt doen is uiteraard ook iets wat je zelf beslist.

Veel mensen kiezen ervoor om het meeste overgewicht er in een zo kort mogelijke tijd vanaf te willen hebben. Daar is natuurlijk iets voor te zeggen. Bedenk echter dat je overgewicht niet ineens is ontstaan. Naast je eigen keuzes is er ook nog je gezondheid. De ene mag wel wat strenger gaan lijnen, de andere niet. 

Je eigen tempo

Beginnen in een hoge(re) stap uit het Stappenplan kan ook een hele mooie optie zijn. Je gebruikt 2 maaltijdvervangers en daarnaast reguliere voeding in bepaalde hoeveelheden. Een maaltijdvervanger kun je bijvoorbeeld inzetten als ontbijtproduct. Dit is met name prettig als je moeite hebt om te ontbijten, met vaak alle gevolgen van dien. Je gaat met een lege maag de deur uit en om een uurtje of 10 heb je honger. Ontbijten is belangrijk en dit moet je nooit overslaan. 

Leren om weer 'normaal'  te eten

Hoe dan ook leer je in het Stappenplan om weer met regelmaat te eten (iets wat mensen met overgewicht vaak niet (meer) doen) en je leert weer ‘normaal’ te eten. Met ‘normaal’ eten wordt, naast de reguliere tijdstippen voor ontbijt/lunch/diner, bedoeld dat je los komt van snacken en snoepen en het drinken van frisdranken e.d. en weer leert genieten van een gezonde, smakelijke maaltijd. Je leert geleidelijk aan weer keuzes te maken.

Het is dus geen must om, als je wilt afvallen, te beginnen in Stap 1 of Stap 2. In welke Stap je begint, kan afhankelijk zijn van een heleboel factoren. Dit geldt ook voor het tempo waarin je afvalt. Het hebben van een dieet-verleden, je gezondheid, je leeftijd enz. kunnen hier allemaal van invloed zijn. Maar weet dus dat je ook in een hogere stap van je overgewicht af kunt komen. 

Goede voornemens die het hele jaar kunnen

Was afvallen een goed voornemen voor 2019, maar ben je nog niet begonnen? 2019 is nog maar net gestart, dus wat let je om nu te beginnen? Met een consulent van The 1:1 Diet bij jou in de buurt kun je kijken wat er allemaal mogelijk is. Het Stappenplan is flexibel en biedt maatwerk, zodat je kunt afvallen op een manier die het beste aansluit bij jouw leefstijl.


Inge Brekvoort, Cambridge Weight Plan Benelux

Wees als een postzegel

Wees als een postzegel

Wees als een postzegel en laat niet los voordat je je bestemming hebt bereikt. Dit is een quote van ...

Hoe hoog leg jij de lat?

Hoe hoog leg jij de lat?

Als vrouw willen we allemaal wel de ronde billen van Jennifer Lopez, de strakke buik van Doutzen Kro ...