Mind > Afvallen... is dat een brug te ver?

Afvallen... is dat een brug te ver?

Afvallen... is dat een brug te ver?

Je loopt er al een tijdje tegenaan te hikken. Je kleding zit te strak en zit niet zo mooi meer. Eigenlijk verleg je ongemerkt de grens door een maatje groter te kopen. Maar echt lekker voelt dat niet. Ergens weet je best dat je de verkeerde kant opgaat, maar ja… die beroemde knop omzetten lukt je niet 1, 2, 3. Afvallen… is dat een brug te ver?

En dan komt het moment dat je je voorneemt om aan jezelf te gaan werken en af te vallen. In gedachten zie je jezelf al slank en in die leuke kleding lopen. Alles past je goed en staat je fantastisch. Het liefst ben je je extra gewicht vandaag al kwijt in plaats van morgen. Maar je hebt nog een weg te gaan. Net als wanneer je voor een enge, hoge brug staat: je ziet de overkant wel, maar je bent er nog niet. Die brug moet je nog over en dat kan best spannend zijn.

Spannend

Ik dacht hieraan vanwege het volgende: bij ons in Haarlem hebben we de komende maanden een bijzonder evenement. Mogelijk heb je dat al in de media voorbij zien komen? Er is namelijk een loopbrug geplaatst tussen de 2 torens van de koepelkathedraal bij mij om de hoek. Je loopt dan op 60 meter hoogte tussen de 2 torens en reken maar dat je van een waanzinnig uitzicht gaat genieten. Maar je moet wel eerst naar boven. Je gaat dan over smalle wenteltrappen en een kruipdoor-sluipdoor-route op zolder, boven de gewelven van de kerk. Ik had er al wat filmpjes over gezien. Natuurlijk wilde ik dit mee gaan maken, maar oh wat is dit spannend! Durf ik dit wel? Ik heb mezelf flink wat moed ingepraat en verteld dat ik dit kan. Daarna heb ik me overmoedig aangemeld als vrijwilliger voor dit event.

Obstakel(s)

Laatst was het dan zover en werd ik bij de sneak preview voor de buurtbewoners ingezet als vrijwilliger. Voor de eerste keer mee naar boven. Persoonlijk zag ik het meest op tegen die nauwe trappen. Maar weet je wat ik merkte? Ik was niet de enige die het een spannende onderneming vond en de overstap wilde wagen. We hadden allemaal ons eigen ‘obstakel’ op de weg naar boven. Ondanks dat, zijn we allemaal naar boven geklommen en hebben over de loopbrug gelopen. En wat een euforie omdat we het behaald hadden! Wat genoten we met elkaar van het geweldige uitzicht en wat was iedereen trots op zichzelf!

Steuntje in de rug

Zo is het ook met afvallen. Je ziet de overkant al, maar ook de mogelijke beren op je pad. Maar je bent niet alleen. Er zijn meer mensen die de brug over willen steken en we helpen je daarbij. We geven je dat steuntje in de rug en begeleiden je naar de overkant. En ook jij gaat zo de overkant halen en kunt trots zijn op jezelf. 

Overwinning

Zou het niet super zijn als het je deze keer wél lukt? En je de euforie ervaart van jouw overwinning?! Dus, waar wacht je nog op? Mahatma Gandhi zei het al: “A journey of a thousand miles, begins with the first step.” Wanneer zet jij de eerste stap?