Ervaringsverhaal Cera blog


Cera maakte zich nooit echt druk over haar gewicht. Ze kwam bij haar consulent terecht, omdat ze met iemand meeging die een afspraak bij haar had. Toen Cera zelf ook op de weegschaal ging staan, schrok ze van het getal. Dat had ze niet verwacht! Ze besloot Het 1 op 1 Dieet te gaan volgen en met succes. Inmiddels is Cera al een aantal jaar op haar streefgewicht. Dit is haar ervaringsverhaal.


Cera is altijd al bezig met sporten. Ze heeft zelfs een tijdje in New York gewoond voor haar dansopleiding. Ze hoefde zich daardoor helemaal niet druk te maken over haar gewicht en dat deed ze dan ook niet.
"Toen ik met iemand meeging naar mijn consulent, omdat zij het dieet ging volgen, nodigde ze me uit om ook op de weegschaal te gaan staan. Dat was confronterend, zeg! Het leek wel het ‘Rad van Fortuin’, die cijfertjes bleven maar oplopen. Ik was dus veel te zwaar en daar wilde ik meteen iets aan doen. Een week later stond ik weer op de weegschaal en was toen blij verrast. Dit werkte dus voor mij!"

Goede klik
"Ik merkte ook meteen dat mijn consulent en ik echt een goede klik hebben. Dat is ook gewoon heel belangrijk, anders houd je het niet vol. Er is in de afgelopen jaren geen moment geweest waarop ik erover nadacht om over te stappen naar een andere consulent. Je bouwt echt een soort zakelijke relatie op. Ze geeft altijd goede tips en moet me soms ook weer even afremmen. Ik heb ook weinig moeilijke momenten gehad tijdens het dieet. Heel af en toe, als ik ‘hangry’ ben, denk ik wel eens: ik eet die hele doos met producten in één keer leeg, maar dan weet ik mezelf wel te beheersen."

Sociale druk
Ondanks dat Cera vindt dat het dieet heel goed vol te houden is, zijn er ook dingen waar ze tegenaan loopt. Dit heeft vooral met social druk te maken. "Als ik, op mijn werk bijvoorbeeld, een product aan het klaarmaken ben en iemand geeft daar commentaar op, dat kan ik heel vervelend vinden. Ik ben voor mezelf bezig en bemoei me ook niet met het dieet van anderen. Uiteindelijk moet je daar boven staan."

Nieuwe leefstijl
"Ik heb van Het 1 op 1 Dieet echt mijn nieuwe leefstijl gemaakt en dat is heel fijn. Zelfs als ik op vakantie ga, zorg ik ervoor dat ik extra producten bestel bij mijn consulent, zodat ik ook daar gewoon door kan gaan. Stap 4 is voor mij een soort basis geworden voor doordeweekse dagen en in het weekend ben ik wat relaxter. Zeker in combinatie met sporten is dit belangrijk. Ik doe drie keer in de week aan crossfit en dan heb je veel eiwitten nodig om in balans te blijven en natuurlijk voor je spieropbouw."

"Ik merk wel dat trainers maaltijdproducten vaak afraden. Dat is zo jammer, want het is juist heel makkelijk te combineren met een eitje, wat groenten, vlees of vis. Het is gewoon een hele mooie basis als je op gewicht bent. Voeding is eigenlijk de basis van hoe je eruit ziet en hoe fit je bent, maar sporten en bewegen is minstens zo belangrijk."

Nog zelfverzekerder
"Doordat ik mijn overgewicht ben kwijtgeraakt met Het 1 op 1 Dieet voel ik me echt gezonder. Mijn BMI is een stuk gedaald. Ik zie er beter uit en mijn kleding zit fijner. Ik ben gewoon een stuk zelfverzekerder over mezelf. Ik vind ook dat ik een goed voorbeeld moet zijn voor mijn dochter. Omdat ik bezig ben met een gezonde leefstijl, doet zij dat automatisch ook. Ik probeer haar dat ook bij te brengen. Toen ik voor de eerste keer bij mijn consulent binnenkwam en op de weegschaal had gestaan, voelde ik me ook heel ellendig over mezelf en nu is dat het tegenovergestelde. Ik zie er goed uit, ik voel me fit en dat mag ik ook uitstralen!"*

Meer ervaringsverhalen


 

* Het 1 op 1 Dieet mag geen gebruik maken van voor- en nafoto’s bij de ervaringsverhalen. Ook mogen we geen mededelingen doen over het aantal afgevallen kilo’s en de snelheid waarmee het resultaat is bereikt. Dit is overeenkomstig met de Europese wet- en regelgeving. Onze consulenten kunnen je onze succesverhalen vertellen en laten zien.