Cliëntverhalen > De verandering

De verandering

De verandering

Ik loop op dit moment voor een kleinigheidje bij de fysiotherapeut. Niets schokkends, maar het zorgt er wel voor dat het fietsen op een héél laag pitje staat. Dat is dan ook het enige wat op een laag pitje staat, want ik heb energie voor 10!

Stap 7 en het afvallen gaat gestaag door. De waardes die de weegschaal aangeeft op het gebied van vet (eraf) en vocht (erbij) worden ook steeds beter. Daar ben ik echt blij mee.

Verandering

Wat ook doorgaat is de verandering die ik doormaak. Ik merk dat ik me bewust ben van alles wat ik eet en dat ik keuzes maak. De hoeveelheden die ik eet zijn aangepast (de bodemloze put is gedempt!), bepaalde dingen laat ik nu echt achterwege (frisdrank, snoep, hartige snacks) en al het overige is met mate. Ik weet ook dat dit iets is wat ik nodig heb, deze verandering. Loskomen van oude gewoontes en echt leren gezonde en verantwoorde keuzes te maken. En ik ben trots op het feit dat ik keuzes maak. En dan ook nog de goede keuzes hé!  

Oefeningen

Het wordt hoog tijd dat ik wat aan mijn conditie doe. Met het afnemen van mijn gewicht neemt mijn energie toe. Ik wil bewegen en ook graag wat aan spieropbouw doen, dus ben ik begonnen om onder begeleiding van mijn fysiotherapeut wat oefeningen te doen. 

Binnenkort meer hierover!

Laatste BBQ van het jaar

Het wordt zaterdag super mooi weer, dus misschien een uitgelezen dag voor mogelijk de laatste BBQ van dit jaar. Voor tips hoe je lekker en verantwoord kunt eten met een BBQ kun je hier kijken.  

Geniet van het weekend en tot volgende week!

Henk Hoogeveen, cliënt Cambridge Weight Plan Nederland