Dit zijn de 5 foodtrends van 2023

27/01/2023 in: Actueel

Foodtrends 2023 lst

Het nieuwe jaar is begonnen! Genoeg tijd voor nieuwe uitdagingen en nieuwe kansen. Natuurlijk is dit ook het moment om vooruit te kijken: wat zijn de nieuwe foodtrends voor dit jaar? Ieder jaar zijn er bepaalde onderwerpen binnen voeding die ‘hot’ zijn en het hele jaar door blijven. We zetten er vijf voor je op een rijtje.

Koken met een klein budget
In het afgelopen jaar zijn de prijzen flink gestegen. Niet alleen de auto voltanken kost tegenwoordig een vermogen, ook de boodschappen zijn een stuk duurder dan voorheen.

Budget koken is daarom een grote trend geworden die ook wordt meegenomen in 2023. Zoek maar eens op internet naar budget recepten. Er komen ontzettend veel resultaten tevoorschijn om met een klein budget een heerlijke, gezonde maaltijd op tafel te zetten.

Plantaardig eten
Steeds meer mensen willen milieuvriendelijker leven. Net als in het vorige jaar, is ook in 2023 plantaardig eten populair. Naast dat plantaardig eten goed is voor het milieu, is het ook nog eens beter voor jezelf.

Zou je zelf ook een stap willen zetten naar vaker plantaardig eten? Kijk dan eerst eens of je meer vegetarisch kunt eten. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor vleesvervangers met soja. Soja is namelijk een volwaardige eiwitvervanger. Nog een stapje verder? Je kunt tegenwoordig steeds meer producten vinden die gemaakt zijn van insecten of zeewier. Ook een goed alternatief! Klik hier voor nog meer handige tips. 

Recepten van vroeger
Sommige recepten nemen je mee terug in de tijd. Alleen het ruiken van een bepaald gerecht kan je al een nostalgisch gevoel geven. Het is ook niet voor niets dat één van de foodtrends voor 2023 het maken van oude recepten is. Probeer jij binnenkort ook die lekkere groentesoep die je oma altijd voor je klaarmaakte?

Pasta anders
Heb je moeite met genoeg groenten eten per dag? Maak dan eens spaghetti van je courgette, aubergine of pompoen! ‘Pasta’ gemaakt van groenten is ook in 2023 nog steeds helemaal ‘in’.

Ook honger gekregen? Probeer onze courgetti met spinaziesaus!

Mocktails
Als aperitief en bij het eten drinken we graag een lekker glas, maar alcohol is zó verleden tijd. Althans, als het aan deze foodtrend ligt in ieder geval wel en als het aan ons ligt natuurlijk ook. In alcohol zitten veel calorieën, het vergroot je eetlust en leidt tot meer vetopslag. Je kunt het dus beter laten staan. In 2023 maken we geen cocktails mét alcohol, maar zónder: de mocktail! Dat is ook meteen een stuk beter voor je lichaam.

Wist je dat je The 1:1 Diet Drankmix ook heel goed kunt gebruiken om een lekkere mocktail te maken? Pak een mooi glas met ijskoud water, doe er een schepje drankmix in en maak het af met schijfjes komkommer, sinaasappel, citroen of een takje munt.

Maak er een lekker 2023 van!


Over de auteur:

Veerle van den Haak

Copywriter & Video Editor