Doorpakken na de zomer: 5 tips!

28/09/2023 in: Actueel

Nazomer 5 tips lijstje

De vakantieperiode is voorbij en het 'normale leven' is weer begonnen. Waarschijnlijk waren de verleidingen groot de afgelopen weken, maar heb je ondanks alles lekker kunnen genieten. Nu is het tijd om het werken aan een gezonde leefstijl weer op te pakken! Met kleine aanpassingen is dat helemaal niet zo lastig! Stap voor stap kom je er wel!

1. Ga goed voorbereid de supermarkt in
Wanneer je weer thuiskomt van vakantie moeten er ook weer boodschappen gedaan worden. Hoe zorg jij ervoor dat je niet verdergaat in je vakantiemodus en die lekkere ijsjes niet in jouw winkelwagentje terecht komen?

  • Maak thuis alvast je boodschappenlijstje, zodat je deze af kunt lopen in de supermarkt. Zo ga je met een doel door de supermarkt heen.
  • Zorg er ook voor dat je met een goed gevulde maag op pad gaat. Wanneer je zonder hongergevoel in de supermarkt loopt en wanneer je jouw boodschappenlijst op orde hebt, heb je minder snel de neiging om producten mee te nemen die je niet nodig hebt.
  • Bestel je boodschappen online en laat ze thuisbezorgen. Zo kom je in de winkel niet in de verleiding door allerlei producten en heb je toch je boodschappen in huis.

2. Ga zelf de keuken in
Je vakantie kan dan wel voorbij zijn, dat betekent niet dat het weer niet meer zomers kan zijn en dat de barbecue niet meer aangaat. Hoe verleidelijk de stokbroodjes met kruidenboter, de sausjes en de gemarineerde speklapjes bij de barbecue ook zijn, je kunt ze beter laten staan. Ga zelf de keuken in, zodat je het een stuk gezonder kunt maken!

  • Maak een pakketje met je favoriete groenten en kruiden! Snijd de groenten in stukjes, doe hier een heel klein beetje olijfolie overheen en doe de kruiden erop. Heel lekker met tomaat, rode ui en courgette. Het pakketje leg je even op de barbecue en daar kun je genieten van je gezonde maaltijd!
  • Vis of kip op de barbecue is een hartstikke goed idee! Kip is mager vlees en vis zit vol goede voedingsstoffen. Met vis kun je ook een lekker pakketje maken of maak een spiesje met garnalen.
  • Toch zin in een sausje? Maak het dan zelf met magere, Griekse yoghurt, knoflook, bieslook en een beetje peper en zout. Eet smakelijk!

3. Beweeg een beetje extra
Misschien klinkt het in eerste instantie niet haalbaar als je weer aan het werk gaat, maar het is altijd heerlijk om er op uit te gaan en extra te bewegen. Als je beweegt, maken je hersenen extra serotonine aan. Serotonine staat ook wel bekend als een geluksstofje. Het heeft invloed op je stemming en zelfvertrouwen. We kunnen allemaal wel wat extra positiviteit gebruiken, toch?

4. Kook met een van onze recepten
Heb je het rijk voor jou alleen of ben jij in charge voor het eten? Gebruik dan een van onze recepten! Zo weet je zeker dat je een verantwoord, maar heerlijke maaltijd op tafel zet! Denk maar eens aan onze koolhydraatarme huzarensalade. Wedden dat je jouw familie of vrienden omverblaast?

Klik hier om naar het recept te gaan.

5. Wees niet te streng voor jezelf
De laatste, maar niet onbelangrijkste tip: wees niet te streng voor jezelf. Bedenk voor jezelf wat je het allerlekkerst vindt. Daar kun je best wat van nemen. Toch een heerlijk ijsje of een lekker wijntje? No worries, als je jezelf er een plezier mee doet, maak daar dan een uitzondering voor en geniet ervan!

Over de auteur:

Veerle van den Haak

Copywriter & Video Editor