Verhalen > Een vrouw die straalt

Een vrouw die straalt

Een vrouw die straalt

Niet iedereen hoeft te voldoen aan een ideaalbeeld om er prachtig uit te zien. Een goed voorbeeld hiervan is Ichelle, ze werd verkozen tot Cambridge Afslanker van het Jaar 2018, in de categorie Vrouw. Ondanks dat ze nog niet helemaal is waar ze wil zijn, overtuigde ze de jury met een indrukwekkend verhaal.

Onzeker over je figuur

Tijdens de make-over, die ze cadeau krijgt van Cambridge Weight Plan, is Ichelle nog altijd onzeker over haar uiterlijk. Je merkt dat ze zichzelf een bepaalde druk oplegt, om te voldoen aan haar eigen strenge eisen. Ik wil haar laten zien wat een mooie vrouw ze al is en dat ze trots mag zijn op wat ze heeft bereikt. Dat kan lastig zijn voor iemand die jarenlang heeft geleerd om haar figuur vooral niet te accentueren.

Verbazing

In ons voorgesprek heeft ze aangegeven per se geen broek te willen dragen, alleen maar rokjes of jurken. Maar een broek met een print en ook nog eens een lengtebies langs de zijkant, maakt haar juist slanker. Ik heb gekozen voor een stretchbroek die haar extra comfort biedt. Een wat langere blouse en zwarte blazer makenhaar eveneens slank. Korte laarsjes maken het geheel af. Ik zie de verbazing op haar gezicht. Had ze nog zó gezegd “géén broek” en nu zie je haar twijfelen. Staat toch leuker dan ze had gedacht. Als Ichelle ergens binnenkomt, komt er een ‘dame’ binnen. Iemand met een sterke uitstraling. Dát is wat ik haar wil laten zien.

Supervrouwelijk

Het tweede setje doet daar niet voor onder, maar is nog net een tikje vrouwelijker. De basis is een stippenjurk van voile stof die heel soepel valt. Daar over heen de keuze tussen een vest of een blazer. De stippen van de jurk komen terug in de blazer met grote parels op de klepjes van de zakken. Het vest heeft weer een andere print als de jurk en dat lijkt al snel gewaagd of te veel, maar als je het in dezelfde kleuren houdt, kan het juist weer heel goed. Dit soort prints werken goed als je de lengte hebt van Ichelle. Het is heel leuk om een vrouwelijk jurkje te combineren met stoere boots, maar een mooi laarsje met hak past hier ook heel goed bij.

Omdat ze maar één setje mee naar huis mag nemen, moet Ichelle een keuze maken. Voor een broek voelt ze zich nog niet zeker genoeg. Ze kiest voor de jurk: “In deze outfit voel ik mij echt mooi …… en dat zeg ik niet gauw van mijzelf.”


Een ster is geboren

Ichelle is door de visagiste prachtig opgemaakt, zodat de fijne lijnen in haar gezicht heel mooi uitkomen. De kapster heeft haar lange haar met askleuren in een mooie balayage gezet.
Ze vertelt mij dat ze zich door alle aandacht voor haar kleding, haar kapsel en make-up, vandaag net een filmster voelt. Zelden heb ik iemand die eerst angst had voor de camera, met zoveel plezier zien poseren. Je bént ook gewoon een ster, Ichelle!

Anuscka van der Horst, onafhankelijk Cambridge Weight Plan consulent en styliste


Bekijk het videoverhaal van Ichelle over haar succesvolle gewichtsverlies.

Deze blog is het laatste vervolg op dubbele metamorfose voor afslankers. De hele serie kun je terugvinden onder Blog > Verhalen.