Eet Geen Dierendag: 5 populaire vegetarische recepten

04/10/2023 in: Actueel

Eet geen dierendag

Op 4 oktober is het Dierendag én Eet Geen Dierendag, een initiatief van Wakker Dier. Een dag waarop we onze trouwe viervoeters extra vertroetelen, maar waarbij we je ook uitdagen om een dag geen vlees te eten. Vind je dat lastig? Met onze 5 meest populaire vegetarische recepten wordt het een makkie.
 

Minder vlees eten is niet alleen beter voor dieren en het klimaat, maar ook voor je gezondheid. Volgens het Voedingscentrum eten Nederlanders nog altijd te veel vlees. Zeker mannen hebben nog een inhaalslag te maken. Zij zouden gemiddeld 400 gram per week moeten laten staan, om aan de maximale hoeveelheid van 500 gram per week te komen. Vrouwen doen het al een stuk beter: zij eten gemiddeld 100 gram vlees per week te veel.  

Misschien eet je al volledig vegetarisch of doe je je best om te minderen. Alle beetjes helpen! Om het je op Eet Geen Dierendag nog makkelijker te maken, hebben we een top vijf samengesteld van onze meest populaire vegetarische recepten. Wat ga jij kiezen? 

 1. Kaasomelet met knoflookchampignons (Stap 2)
  Deze kaasomelet met knoflookchampignons zorgt voor een ware smaakexplosie in je mond. De romige kaas gecombineerd met de hartige champignons maakt dit een heerlijke en voedzame maaltijd. Overtuigd? Klik hier voor het recept.

 2. Gevulde portobello met ei en spinazie (Stap 1)
  Maak indruk op je tafelgenoten met deze gevulde portobello’s met ei en spinazie. Leuk om te maken en écht lekker. Zet jij dit gerecht vandaag op tafel? Klik hier voor het recept.

 3. Bloemkoolpuree met geraspte kaas (Stap 2)
  Bloemkoolpuree met geraspte kaas is een gezonde twist op de klassieke aardappelpuree. Eet er een stukje vega bij en je hebt een heerlijke maaltijd klaarstaan. Klik hier voor het recept.

 4. Gegrilde auberginerolletjes (Stap 3)
  Zin in snel én makkelijk? Dit gerecht is zo gemaakt. Laat je verrassen door de smaak van gegrilde aubergine en geitenkaas (of mozzarella of 30+ kaas). Iets voor jou? Klik hier voor het recept.

 5. Courgetti met spinaziesaus (Stap 2)  
  Deze courgetti met romige spinaziesaus is perfect voor wie dol is op pasta. Voeg er extra Italiaanse kruiden aan toe voor nog meer smaak. Klik hier voor het recept.
Over de auteur:

Lisa Vogel

Social Media Communicatiespecialist