Ellis (55): 'Middenin de overgang en toch succesvol afvallen!'

20/06/2024 in: Ervaringsverhalen

Ellis

Hoi, zal me even voorstellen. Ik ben Ellis, een vrouw van 55 jaar en zit middenin de overgang. Zo’n 5 jaar geleden is mijn gewicht langzaamaan vreselijk toegenomen. ik heb alles geprobeerd met andere dieten, veel sporten, koolhydraatarm enz....  Maar helaas niks hielp. Koolhydraatarm leek even te helpen maar al snel hield ik dat niet meer vol. Toen mijn gewicht voorbij het gewicht ging van wat ik had toen ik zwanger was van mijn tweeling (ik was toen echt heel veel aangekomen...) vond ik het eigenlijk welletjes. Maar een vrouw in de overgang kan niet afvallen, dacht ik. Ik werd door mijn dochter gewezen op Het 1 op 1 Dieet. Mijn dochter was gaan samenwonen en was ook nogal wat aangekomen. Zij had hier veel baat bij. Maar ik was sceptisch, ik ga niet aan die zakjes maar wil het zelf doen. Toch bleef het in mijn hoofd spoken....stel dat het wel zou lukken? Toen ik uiteindelijk zo klaar was met mezelf, en op aandringen van mijn dochter, heb ik een afspraak gemaakt met een consulent. Sceptisch ging ik erheen, had er weinig verwachting van maar wilde zo graag afvallen!

Mijn consulent bleek een vreselijk aardige vrouw, biedt een luisterend oor en geeft je bergen aan advies. Veel advies waar je wat aan hebt!! In mei afgelopen jaar ben ik toch begonnen aan stap 2. 3 producten per dag en ‘s avonds groente en vlees en een schaaltje kwark. Wat viel dit mee! Ik had bergen energie!!! Die tweeënhalve liter water was ook geen probleem. Wat voelde ik me goed! Toen kwam de vakantie, afgebouwd, en geen producten, maar goed en gezond gegeten. De laatste week van de vakantie liet ik me gaan met als gevolg toch wel wat erbij. Na de vakantie weer volop ertegenaan gegaan en voor de kerst was ik alles kwijt! Zit zelfs wat onder mijn streefgewicht. En zoals jullie op de foto zien, en ik voel me super!!! Dit zou me zonder alle support van mijn consulent nooit zijn gelukt!

Ook interessant