AvhJ landscapenamen


Iedereen!

Ja, iedereen is winnaar. Hoe mooi is dat... dat is voor iedereen anders. Vraag het Patricia, Janneke, Fleur, Wesley, Jeffrey, Hans, Ineke, Kiki, Denise, Daniëlle, Carmen en Mariëlle. Je kent ze waarschijnlijk nog niet, maar het zijn binnenkort Bekende Afslankers en Gewichtsbehouders. Met elkaar goed voor 422 kg gewichtsverlies. Wat een kanjers!

Hoe mooi en bijzonder is het dat ze hun verhaal met ons willen delen. Hun angst en twijfels, hun verdriet en frustraties, hun onzekerheid…. En ons mee terugnamen naar dat moment, dat ze het roer rigoureus omgooiden en kozen voor… zichzelf. En uiteindelijk met hulp en motivatie van hun vertrouwde consulent het gewenste resultaat behaalden. Hoe mooi is dat ze hun schaamte overwonnen en hun trots en blijdschap wilden delen. Met ons, met jou, met mij.

Ga d’r maar aan staan: je bent flink afgevallen en je consulent weet je zover te krijgen om mee te doen aan een competitie voor afslankers. Je zet je verhaal op papier en met enkele voor- en nafoto’s als bewijs stuur je dit in. Een jury gaat alle verhalen door en ja hoor… jouw verhaal wordt geselecteerd. Vervolgens komt er ‘n paar weken later een filmploeg bij je thuis om je verhaal vast te leggen op beeld en geluid. Licht uit, spot aan.

Als waardering en beloning ga je eind augustus enkele dagen met alle - dan nog - wildvreemde afslankers, gewichtsbehouders, consulenten en een paar mensen van het hoofdkantoor een paar dagen mee naar Engeland voor een bezoek aan de fabriek en de stad Cambridge. Onderwijl wordt jouw verhaal op social media gepresenteerd en kan er online massaal gestemd worden. Duizenden volgers zien je en lezen je verhaal. En een week later, tijdens de finale avond, wordt ook jouw persoonlijke verhaal op video getoond en wordt er voor de tweede keer gestemd. En, hoe mooi is dat, maak je ook nog kans om tot winnaar uitgeroepen te worden waarna een makeover volgt en een nieuwe reis naar Engeland voor deelname aan de International Slimmer of the Year. Tot slot sta je als Bekende Afslanker of Gewichtsbehouder op YouTube.

Respect. Wat mooi en bijzonder dat je dit doet. Om eerst de moedige stap te zetten om het roer om te gooien en je strijd tegen je overgewicht aan te gaan. Wat mooi dat je jouw ervaring, jouw reis naar je ‘nieuwe ik’ wilt en durft te delen met anderen. De beloning? Ja, je bent als finalist winnaar van ‘n competitie. Maar wellicht is de mooiste beloning dat jij met jouw verhaal anderen kan inspireren en motiveren. Jouw verhaal, jouw resultaat, jouw trots en blijdschap zijn een inspiratiebron voor veel vrouwen en mannen die ook die stap willen gaan zetten. Hoe mooi is dat...  

Of zoals Hans het in zijn verhaal vertelt en hiermee hopelijk veel mannen van zijn leeftijd inspireert: “Toen ik weer gewogen werd en er naar mijn BMI en alles werd gekeken, had ik de leeftijd van een 35-jarige. Wat wil je, ben je 54 jaar… hoe mooi is dat!”

Dank, jullie zijn met recht allen winnaars!

Over de auteur:
Rogier Pijlman

Rogier Pijlman

Marketing Manager & Communicatie