Makeover Lizz lijstje

Lizz is één van de vrouwen die vorig jaar op LibelleTV en aansluitend op onze website is gaan vloggen over haar afslankproces met The 1:1 Diet. Als kers op de taart kreeg ze van een metamorfose aangeboden. Dat liet Lizz zich geen twee keer zeggen. Vol verwachting meldde zij zich bij ons 1 op 1 stylingteam.

Lizz is een sprankelende vrouw, met als grootste hobby zingen in een band. Toch kleedde zij zich vanwege haar overgewicht voornamelijk in zwart. Op weg naar haar ideale streefgewicht vroeg ze mij voor deze makeover om eens voorzichtig te experimenteren met wat kleur.

Langer

Te drukke en te grote patronen maken iemand snel voller. Laat patronen en strepen bovendien altijd in de lengte lopen en nooit in de breedte. Verder is het belangrijk dat je kiest voor één rustig patroon en één kleur. Trek je een rok en blouse aan in verschillende kleuren, dan breekt dit je lichaam in twee helften, waardoor je kleiner lijkt. Lizz is 1,70 meter. Vanwege haar lengte heb ik gekozen voor een overslagjurk die de aandacht voor de taille naar boven verlegt, wat in haar geval extra slank afkleedt. Lizz vertelde mij nooit lange jurken te dragen, omdat ze altijd dacht dat ze daar klein in leek. Tot haar verbazing ziet ze nu het omgekeerde effect ontstaan.

Kleuren en handige 'weetjes'

Omdat Lizz zwart haar heeft en een vrij blanke huid, heb ik voor het tweede setje een jurk gekozen die hier qua kleuren goed bij past. De donkerrood paars/roze kleuren in de jurk passen mooi bij haar karakter en huid. In combinatie met de donkerrode plukjes die de kapster in haar nieuwe, luchtige coupe heeft gezet, is dit een prachtig totaalbeeld geworden.
  


Het gemêleerde van haar kapsel zit ook in haar jurk en verrast daardoor. Deze jurk eindigt boven de knie. Dat is belangrijk als je wat langer wilt lijken. Het is óf lang, óf net boven de knie. Een jurk of rokje dat net over de knie valt, krijgt al snel iets tuttigs. Zelf vind ik het expressieve dat zo bij haar past in deze kleuren heel mooi uitkomen.

Ze draagt er cowboylaarsjes onder, die ze het liefst vandaag niet meer uit doet. Je kunt hier ook klassieke pumps onder dragen, maar dat stoere past juist wel bij haar. Nieuw voor Lizz is het dragen van panty’s, waar de huid doorheen schijnt. Lizz: “Ik droeg altijd dikke leggings onder jurkjes, maar ik zie nu dat een panty veel slanker en mooier oogt. Wist ik niet en daarom eigenlijk nooit geprobeerd. Wéér wat geleerd!”

Uit de twee setjes kiest ze deze als haar meest favoriete: “Hier durf ik met mijn band zo het podium mee op”.

De makeover werd verzorgd door:
Annelies Zielman-van Oosterum – Make-up Matters, Amersfoort (visagie)
Corine van Vuuren - CoVuure Hair and Body, Waddinxveen (haarstyling)
Anuscka van der Horst – Slank & Stijlvol, Houten (styling)

Fotografie:
Rodney Kersten – RodneyPhotography, Hoogland (fotoshoot)


Over de auteur:

Anuscka van der Horst

Anuscka is sinds 1999 eigenaresse van Slank en Stijlvol in Houten. Met een achtergrond in mode en styling verzorgt zij sinds 2017 bovendien de make-overs van onze Afslankers en Gewichtsbehouders van het jaar. Daarnaast volgde ze een opleidi ...