Geen tijd om gezond te koken

Dit excuus wordt nog wel eens aangegrepen om dan maar iets makkelijks te halen of te laten bezorgen. Is gezond koken echt zo tijdrovend? Met een paar handige tips kun je deze valkuil eenvoudig ontlopen.

Goed inkopen

Als je door de week krap in je tijd zit, dan is het handig om 1 of 2 keer per week alle boodschappen te halen. Je hebt dan alles maar vast in huis.

Kook/bak/wok in het groot

Heb je in het weekend wat extra tijd, ga dan ‘ns aan de slag met alles wat je vers gekocht hebt. Hak en snijd de groenten, bak of braad het vlees, wok wat je wokken wilt. Maak van alles wat je aan het koken bent zoveel mogelijk klaar en verdeel dit over een aantal vershoudbakjes die je in de vriezer doet. Als je dit wat vaker doet, dan heb je vanzelf meer variatie in je vriezer.

Haal op de dag dat je ’s avonds weinig tijd hebt om te koken (of boodschappen te doen) ’s ochtends een bakje uit de vriezer, zodat het ontdooit is als je ’s avonds thuiskomt. Dan is het slechts een kwestie van opwarmen en je kunt eten.

Recepten voor snelle en gezonde maaltijden

Ook zijn er legio recepten voor snelle en gezonde maaltijden die weinig voorbereidingstijd vergen. Heb je al ‘ns gekeken bij de kookvideo’s op deze site?

Het belangrijkste is dat je van te voren goed bedenkt welke boodschappen je haalt, zodat je niets steeds naar de supermarkt hoeft te gaan en die tijd kunt besteden aan je avondmaaltijd.


Eet smakelijk!

Over de auteur:

Inge Brekvoort

Marketing & Communicatieadviseur

Ook interessant