Actueel > Het 1 op 1 interview met de Kerstman

Het 1 op 1 interview met de Kerstman

Het 1 op 1 interview met de Kerstman

Het stond al een tijdje op ons verlanglijstje, een 1 op 1 interview met de Kerstman. We snappen erg goed dat de Kerstman in de korte periode dat hij in ons land is heel veel andere zaken te doen heeft. Daarom hebben we besloten om hem te interviewen in zijn eigen habitat dus trokken we onze warme kleding aan en vertrokken we naar het Finse Lapland. Om precies te zijn naar Rovaniemi.

“Kerstman, om met de deur in uw Finse blokhut te vallen: wat weet u van Cambridge Weight Plan?”
“Daar heb ik nog nooit van gehoord jongeman. Maar laten we eerst even gezellig een glas melk drinken en mijn vrouw heeft net een heerlijke taart gebakken. Normaal bakt ze altijd koekjes, maar sinds ze heel Holland bakt heeft gezien krijg ik iedere dag de heerlijkste taarten voorgeschoteld.”
Terwijl er een flink stuk taart voor me wordt neergezet weet de Kerstman heel handig het interview naar zich toe te trekken. Ik houd voor de zekerheid mijn stuk taart goed vast.

“Nou vertel eens jongeman, wat is Cambridge Weight Plan?”
Enthousiast begin ik te vertellen over hoe we op een verantwoorde wijze mensen willen helpen om af te vallen. En hoe lastig dit is in de hedendaagse consumptiemaatschappij waar je overal wordt geconfronteerd met lekkernijen. Ik probeer de regie van het interview weer in handen te krijgen door deze verleidingen te projecteren op de Kerstman.

“Hoe gaat u om met deze verleidingen Kerstman?”
“Er gewoon aan toegeven! Hohohohoho!” De Kerstman buldert van het lachen. “Nee jongen, natuurlijk is het lastig om al die lekkernijen te laten staan. Bijna overal waar ik kom staat er wel iets lekkers voor me klaar en ik wil die mensen niet teleurstellen, dus ik eet alles op wat er voor me klaar staat, hohohoho!” Ik zie zijn buik schudden en twijfel of ik de volgende vraag wel kan stellen. Wordt het niet te persoonlijk? De Kerstman had aangegeven dat ik alles mocht vragen, dus:

“Maar denkt u nooit eens van: ik ben te zwaar, hier moet ik iets aan doen?”
“Ja natuurlijk denk ik dat wel eens en als ík het niet denk dan roept mijn vrouw het wel. Maar vergis je niet, tijdens de kerstperiode verbrand ik extreem veel calorieën. Ik bezoek gemiddeld 822 huizen per seconde om bij iedereen op tijd de kerstcadeautjes te krijgen. Dat is topsport hoor!

Na zo’n periode ben ik afgetraind maar ook afgepeigerd, het liefst zit ik dan met mijn vrouw en een sixpack aan één van de mooie Finse meren. Maar tegen de tijd dat het hier een beetje lekker weer is, is mijn sixpack alweer verdwenen (en op).”

“Heeft u tijdens de kerstdagen dan wel tijd om van een lekker maal te genieten?”
“Eerlijk is eerlijk: het is lastig en niet ieder jaar red ik het om op tijd aan te schuiven. Maar hoe laat ik ook thuiskom, er staat altijd een goed maal voor me klaar. Mijn vrouw zorgt erg goed voor me en ze weet dat ik, zeker in de periode rondom Kerst, extra hard moet werken.”

"Voor uw rendieren is het ook hard werken tijdens de kerstperiode, hoe houdt u ze fit?"
"Donner, Bliksem, Comet, Cupid en Vixen zijn gek op excellente producten. Beetje decadent, maar zij genieten hier zo van dat ik het ze niet kan weigeren. Dasher, Dancer, Prancer en Rudolph maak ik blij met delicieux, zij gaan hiervoor door het licht. Rudolph is nog wel een verhaal apart, die lust net zoals de Kerstman wel eens een slokje vandaar ook zijn rode neus, hohohohohohoho."

“Heeft u goede voornemens of een mooie kerstboodschap?”
“Voor de komende periode wens ik gewoon iedereen mooie en gezellige dagen toe. Ik hoop dat veel mensen elkaar (kunnen) opzoeken en genieten van elkaars aanwezigheid. Eet, lach en geniet samen.”


Arjan Wiertz, Cambridge Weight Plan Benelux

Stoptober

Stoptober

Natuurlijk houden we ons bij Cambridge Weight Plan het meest bezig met verantwoord afvallen, gezonde ...