Het sprookje van het rode pak

22/11/2019 in: Verhalen

Marielle 1

De make-over van Mariëlle leest als een sprookje. Voordat ik kledingsetjes ga samenstellen, heb ik met alle kandidaten altijd eerst een kort, telefonisch interview. Zonder dat we het hierover hebben gehad, kreeg ik bij Mariëlle spontaan de ingeving dat ik een rood pak voor haar moest kopen. Toen ik deze voor haar tevoorschijn toverde, wist ze van ongeloof niet wat ze zag. Het is dat er geen foto is van die sprakeloze, eerste blik; anders had ik die hier zeker afgedrukt.

“Kun jij gedachten lezen of zo?”

Wat ik niet wist is dat zij al heel lang op zoek was naar een rood pak. Al die tijd kon ze niks vinden dat naar haar zin was én de juiste pasvorm had. En nu hing die hier gewoon voor haar aan het rek. Letterlijk ‘pasklaar’ ook nog eens, want broek en blazer zitten haar als gegoten. Met name haar smalle taille maakt dat niet iedere broek als vanzelf past. Van ontroering en blijdschap zie ik tranen in haar ogen verschijnen. Een emotioneel moment. Alsof je als toverfee een lang gekoesterde wens in vervulling doet gaan. Eenmaal van haar verbazing bekomen, vraagt ze of ik soms helderziende ben. Ze vertelt dat ze al een hele tijd een rood pak wilde, maar daarin maar niet kon slagen. Hoe ik bij dit rode pak uitkwam? Door de telefoon vond ik Mariëlle een pittige, vrolijke vrouw. Rood staat voor kracht en kleurt prachtig bij haar blonde haar. Dat dit zou uitpakken als zo’n enorm schot in de roos, had ik niet kunnen bedenken. Mariëlle duidelijk ook niet, zo is aan alles te merken. Rood trekt de aandacht en is daarom best opvallend en gewaagd. Dat moet je dúrven dragen. Een geweldige overwinning voor iemand die, voordat ze afslankte, lang heel onzeker was over haar lichaam. Het rode pak heeft een paar leuke, gouden details. De broek met uitlopende pijpen maakt haar benen optisch langer en slanker. Dit wordt nog eens versterkt door de schoenen met hoge hakken. De getailleerde blazer legt met een klein ceintuur alle aandacht op haar ranke taille. Een feest om te zien.“En deze ga ik zelf kopen!”

De tweede set is een jurk met een afgeleide van een dierenprint, gemêleerd in de tinten beige, camel en bruin. Kleuren die heel goed matchen met haar huidskleur en blonde haar. Ook hier benadrukt de zwarte ceintuur met gouden gespen weer haar taille. De jurk eindigt aan de onderkant in twee stroken van iets ongelijke lengte. Als ze loopt dansen de stroken heel zwierig om haar benen, wat een heel vrouwelijk effect geeft. Daaronder draagt ze stoere biker boots. De combinatie van vrouwelijk én stoer maakt het net iets hipper en aparter. Natuurlijk kun je voor een avondje uit, dit ook prima combineren met een hoge hak, wat het iets klassieker maakt. Het zwierige zie je ook terug in haar kapsel. Haar lange haren zijn prachtig gekruld in high en low lights in bruin en blond en rosé-champagne kleuren. Aan de bovenkant gevlochten en half opgestoken, wat een sprookjesachtig effect geeft. De visagiste heeft extra aandacht gegeven aan haar make-up; iets waar ze voorheen zelf nauwelijks mee bezig was.

Als altijd bij deze make-overs mogen de kandidaten hun favoriete set mee naar huis nemen. Dat Mariëlle voor het rode pak gaat, is duidelijk. Ze zegt: “Voordat ik was afgeslankt, ging ik met tissues de winkel uit omdat iets weer eens niet paste. Nu ga ik met tissues naar huis, maar dan van geluk.” Tegelijkertijd vindt ze het jammer de gemêleerde jurk hier achter te moeten laten. Eenmaal thuis belt ze mij op met de vraag waar ik deze jurk vandaan heb. Die wil ze zelf gaan kopen. Mariëlle is blij met alle aandacht die ze heeft gekregen van het make-over team. “Dit smaakt naar meer”, zo laat ze mij weten.

Als Afslanker van het Jaar 2019 in de categorie vrouw, is Mariëlle inmiddels helemaal gegrepen door het Cambridge-virus. Op 23 september jongstleden is zij (na een gedegen opleiding) haar eigen praktijk begonnen in Emmen, als onafhankelijk consulent van Cambridge Weight Plan.Bekijk het videoverhaal van Mariëlle en waarom zij wilde afslanken:Bekijk hier alle foto's van Mariëlle's make-over:Deze blog is de laatste uit een serie van drie make-overs.


Over de auteur:

Anuscka van der Horst

Anuscka is sinds 1999 eigenaresse van Slank en Stijlvol in Houten en The 1:1 Diet consulent. Met een achtergrond in mode en styling verzorgt zij sinds 2017 bovendien de make-overs van onze Afslankers en Gewichtsbehouders van het jaar. Daarn ...