“Kijk mij nou! Hier staat een Patricia 2.0”

08/11/2019 in: Verhalen

Patricia 1

Als Cambridge Weight Plan Gewichtsbehouder van het Jaar 2019 heeft Patricia een aantal jaren geleden haar balans gevonden. Ze blijft goed op gewicht en is blij met haar leven. Een beperkte omgang met make-up en snel de haren even fatsoeneren, maken onderdeel uit van haar vaste ochtendritueel. Veel opsmuk komt daar verder niet bij kijken. Haar kledingkeuze is overwegend ‘veilig’, zonder felle kleuren of drukke prints. Een make-over zoals vandaag is voor haar een totaal nieuwe ervaring.

Als Patricia terugkomt van de kapper en visagiste zijn de eerste verschillen al zichtbaar. Ze is van zichzelf niet iemand die lang voor de spiegel staat, maar hier kan ze wel aan wennen: “Een compleet team dat mij de hele dag mooi staat te maken. Ja, dat is echt wel genieten, hoor.” De kapster heeft de haren in de krul gezet en voorzien van high en low lights. De visagie legt de nadruk op haar bijzondere ogen, die nu nóg meer de aandacht krijgen. Prachtige, sprekende ogen, die ze volledig de kost kan geven als ik haar de twee kledingsetjes toon die ze mag gaan passen. Kleding moet je aan zien, zeg ik altijd. Dat maakt dat heel veel vrouwen in een winkel bepaalde kleding niet eens van het rek halen. “Staat mij toch niet”, denken ze dan. Vandaag gaan we daar eens goed mee experimenteren.

“Ik weet niet wat ik meemaak.”

Ik laat haar eerst een zwarte broek passen. Broeken zijn een dingetje voor Patricia, zo had ze mij van tevoren aangegeven, vanwege de pasvorm. Tot haar verbazing zit de broek in één keer goed en comfortabel. Dat maakt ze eigenlijk maar zó zelden mee, dat ze er in de winkel de paskamer al niet eens mee binnengaat. Ik heb gekozen voor een flared broek, een stretch jeans met aan de onderkant iets uitlopende pijpen. Daar onder schoenen met hoge hakken, zodat ze nog langer en slanker lijkt.  Patricia kiest voor de cowboylaarsjes met blokhak. Ze is niet echt een type voor naaldhakken, maar eerder sportief aangelegd. De zwarte broek gaat over in een zwart leren bikerjack. Daarop draagt ze een rode blouse met zwarte slangenprint. Het rood keert terug in de rode en witte sterren op de mouwen en de achterkant van het jack.

“Dit zou ik zelf niet hebben aangedurfd!”

Patricia draagt bij voorkeur effen kleding, zonder printjes. Ik laat haar een overslagjurk passen in gedekt groen, met een zwarte print die nergens de overhand krijgt. Een soort compromis tussen wat ze gewend is en wat haar aan prints nog heel goed staat. Het kenmerk van een overslagjurk is dat die de aandacht verlegt van je heupen naar je taille en zo de sterke punten van Patricia accentueert. De jurk valt aan de onderkant iets wijder, loopt rond en stopt boven de enkel. Allemaal details die je langer en slanker maken. De cowboylaarsjes passen goed bij de lengte van de jurk en maken haar door de blokhak nog net iets langer. Cowboylaarsjes passen erg in het modebeeld van deze winter. De V-hals verlegt de aandacht naar het bovenlichaam. Met een gesloten hals sluit je je lichaam teveel op en creëer je eerder een blokvorm. Patricia is gelijk om. Ze kiest zonder aarzelen voor dit setje. Wat ze er van opsteekt, is dat ze meer mag dúrven als ze weer gaat shoppen. Dat ziet ze nu zelf ook in: “Ik zou hier niet op zijn gekomen. Ik denk omdat ik het niet aan had gedurfd dit uit mijzelf aan te trekken. Terwijl ik mij er, meteen vanaf dat ik het aan trok, gelijk helemaal in thuis voelde.”Hoewel Patricia onomwonden kiest voor de groene jurk, krijgt ze de zwarte broek niet uit haar gedachten. De kledingset met de jurk en de laarsjes krijgt ze van Cambridge; de broek schaft ze zelf aan.  Als ik haar vraag om te omschrijven met wat voor gevoel ze terug naar huis gaat zegt ze: “Alsof Patricia 2.0 tevoorschijn is gekomen. Een soort verbeterde versie van mijzelf. Er is niets, maar dan ook helemaal niets met mij gedaan wat ik niet fijn vond, of waaraan ik moest wennen.”  Laat dat nou precies zijn waar wij het als make-over team allemaal voor doen!Bekijk hier het videoverhaal van Patricia over haar succesvolle gewichtsbehoud:
   


 Bekijk hier alle foto’s van de make-over:Deze blog maakt deel uit van een serie van drie make-overs. Volgende week: Wesley, Cambridge Afslanker van het Jaar 2019, categorie man.
Over de auteur:

Anuscka van der Horst

Anuscka is sinds 1999 eigenaresse van Slank en Stijlvol in Houten en The 1:1 Diet consulent. Met een achtergrond in mode en styling verzorgt zij sinds 2017 bovendien de make-overs van onze Afslankers en Gewichtsbehouders van het jaar. Daarn ...