Mannen denken sneller ‘ik kan het helemaal zelf’

16/07/2019 in: Verhalen

Blog - Robert Kroeze

Al op jonge leeftijd worstelde ik met mijn gewicht. Ik heb heel wat pogingen gedaan om af te vallen en meerdere diëten gevolgd, maar altijd zonder blijvend succes.

Toen mijn vrouw besloot om af te vallen met Cambridge, wist ik meteen: ik ga met je meedoen. Dit keer moest het lukken. Samen hebben we diezelfde dag nog een afspraak gemaakt met consulent Renske Loves. Ik was natuurlijk wel sceptisch, want het was niet de eerste keer dat ik een poging deed om af te vallen. Toch voelde het anders. Ik had het gevoel dat het nu echt ging gebeuren.

Als man is het denk ik veel moeilijker om hulp te zoeken als je wilt afvallen. Het is een behoorlijke stap. Vrouwen volgen makkelijker een dieet en mannen denken sneller ‘ik kan het helemaal zelf’. Althans, zo dacht ik erover. Ik kan je vertellen dat die gedachte nu helemaal anders is. Ik kan het elke man aanraden.

Mijn grootste valkuil was dat ik het maar bleef uitstellen.

Mijn stok achter de deur

Vanaf het eerste moment heb ik de begeleiding van mijn consulent als zeer motiverend en prettig ervaren. Ik had het ook echt nodig. Mijn grootste valkuil was namelijk dat ik het maar bleef uitstellen. Morgen weer een dag, dacht ik dan. Als je geholpen wordt, blijf je veel gemotiveerder. Je wilt niet afgaan en als je op de weegschaal staat bij je consulent teleurgesteld zijn. Ik wilde resultaat zien en ik deed het echt voor mezelf. Renske is daarbij mijn stok achter de deur geweest. En natuurlijk heb ook ik moeilijke momenten gehad, maar juist dan is het belangrijk als iemand met je mee blijft denken en kijken.

Bewuster eten

De Robert voordat ik ging afvallen was een gezellige Bourgondiër die nooit nee zei tegen eten. Maar het gekke is, ik geniet nu pas echt van wat ik eet. En ja hoor, ik ga nog steeds uiteten. Ik ben alleen veel bewuster geworden van wat ik eet en heb veel geleerd van mijn consulent. Gezond eten is helemaal niet zo ingewikkeld en tijdrovend als iedereen denkt. Mijn leven is in veel opzichten veranderd. Mijn doel is nog niet helemaal bereikt, maar ik ben heel goed op weg. Ik sport weer, voel me veel fitter en ja, ik ben natuurlijk ook veel slanker!

Ik koos altijd voor wijde shirts en overhemden en dat hoeft nu niet meer.

Een nieuwe garderobe

Als kers op de taart kreeg ik onlangs een complete fashion make-over van Cambridge Weight Plan in samenwerking met StyleLoverz. Deze superprijs had ik gewonnen doordat ik me tijdens de Libelle Zomerweek had opgegeven voor één van de winacties. Samen met stylist Silvana Leatemia, mijn consulent Renske en mijn vrouw hebben we vier uur lang gewinkeld in Groningen. Ik ging met een nieuwe garderobe naar huis. Dit was heel speciaal om mee te maken. Ik koos altijd voor wijde shirts en overhemden en dat hoeft nu niet meer. Ik kan nu eindelijk weer met trots in de spiegel kijken.

Robert Kroeze, cliënt Cambridge Weight Plan Nederland
Styling is verzorgd door StyleLoverz

Over de auteur:

Arjan Wiertz

Cambridge medewerker

Ook interessant