Ervaringsverhaal Marja 61 jr

Druk als ze altijd was met het zorgen voor anderen, vergat ze zichzelf. In de loop der jaren werd ze daardoor zwaarder en zwaarder. Totdat ze acht jaar geleden meer aandacht ging besteden aan zichzelf en fors af viel. “Ik kan nu gewoon iets aantrekken wat ik leuk vind, in plaats van te kijken of het wel over mijn kont valt.”

“Kleding moet lekker zitten en mag er een beetje leuk uitzien. Ik voel mij niet prettig en meteen heel erg opgeblazen, als ik weer teveel aankom. Sinds ik ben afgevallen heb ik een veel positiever zelfbeeld. Dat geeft mij het  zelfvertrouwen, dat ik niet had toen ik te zwaar was.”

Jojo-effect   
“Als ik de teugels laat vieren, komen de kilo’s gelijk mee-feesten. Dat weten we allemaal en toch is het zo moeilijk om je daar aan te houden. Dat lijntje laten vieren is heel aantrekkelijk, zolang je niet over jouw grenzen gaat. Traplopen gaat zwaarder als je weer teveel aankomt, bijvoorbeeld. Daar heb ik geen zin meer in. Ik wil gewoon normaal mijn veters kunnen strikken. Stel voor jezelf een limiet. Dat kan een getal op de weegschaal zijn, maar natuurlijk ook gewoon die trap die je niet meer op komt, of die broek die te strak gaat zitten. Als dat gebeurt, dan fluit ik mijzelf terug. Ik ben niet piep meer en dan komen de kilo’s er makkelijker aan, dan dat ze er weer af gaan. Een extra reden om waakzaam te zijn!”

“Omgekeerd hoef ik er niet meer zo strak uit te zien als toen ik twintig was, dat is ook onzin natuurlijk. Accepteer je lichaam naar de leeftijd die je hebt. Haal daar nog een paar kilo van af en je zit goed.”

Zoetverslaving
“Waar ik mij op het werk en op feestjes eigenlijk moeiteloos kan beheersen,  lukt dat thuis op de bank een stuk minder. Eén chocolaatje lukt mij niet. Dat wordt gelijk een hele reep. Bij mij zijn dat de verwenmomentje voor jezelf en dan pak ik sneller iets lekkers. Dat heb ik altijd toch in huis. Voor de zekerheid. Voor als ik het verdien, hahaha! Als ik zondig, moet het wel lekker zijn, dan moet het wel een ‘10’ zijn. Dat is mijn zoetverslaving en die gaat waarschijnlijk nooit meer helemaal weg. Dus moet ik ook periodes instellen waarin ik weer streng ben voor mijzelf. Anders loop je alleen jezelf maar in de maling te nemen. Je lichaam is geen vuilnisbak, waar je maar van alles in kunt blijven gooien.

Maaltijdproducten
“Ik zeg je eerlijk, dat de maaltijdproducten van Het 1 op 1 Dieet nog steeds mijn beste vriend zijn. Ze smaken niet alleen goed, er zit gelijk ook alles in wat je nodig hebt. Het is gewoon supergoeie kwaliteit. Ik heb wel eens goedkopere, vervangende producten geprobeerd, maar die verzadigen dan weer een stuk minder waardoor je sneller een hongergevoel krijgt. Dat moet je nou net niet hebben natuurlijk, als je weer even wat strenger moet zijn voor jezelf. Zodra ik mijn vertrouwde shakes pak, weet ik eigenlijk al dat het me weer gaat lukken. Dan gaat er vrijwel gelijktijdig een knop om in mijn hoofd en zit ik direct weer op het goede spoor. Vreemd genoeg verdwijnt mijn zin om te snaaien dan als sneeuw voor de zon. Ik vind het eerlijk gezegd ook geen dieet, maar een vorm van op een makkelijke manier je gewicht in de gaten houden. Een onderhoudsdosis die het leven een stuk aangenamer maakt. Succesvolle afslankers lijnen niet, zeggen ze wel eens. OP gewicht blijven, is voor mij gewoon een natuurlijk onderdeel van mijn leven geworden.”

Wandelen
“Ik heb een actieve baan in de beveiliging op Schiphol, waarvoor ik veel moet lopen. Daarnaast heb ik een wandelmaatje met wie ik dagelijks nog een uur in de natuur ben. Mijn dosis frisse, gezonde buitenlucht. In de natuur zijn geeft mij bovendien mentaal rust en balans. Dat maakt onderdeel uit van hoe ik mij voel. Die tip kan ik aan iedereen meegeven: zoek iets waar je bij ontspant,  zonder dat daar eten bij in het spel is.”.

Marja Goedhart

Meer ervaringsverhalen


* Het 1 op 1 Dieet mag geen gebruik maken van voor- en nafoto’s bij de ervaringsverhalen. Ook mogen we geen mededelingen doen over het aantal afgevallen kilo’s en de snelheid waarmee het resultaat is bereikt. Dit is overeenkomstig met de Europese wet- en regelgeving. Onze consulenten kunnen je onze succesverhalen vertellen en laten zien.