Mensen zien opfleuren en weer in een positieve flow zien komen, dat is gewoon fantastisch!

20/12/2018 in: Verhalen

Lydia

Lydia de Vries (32) werd twee jaar geleden zelfstandig Cambridge Weight Plan consulent en heeft inmiddels twee goed lopende praktijken in Dalfsen en Raalte. Lydia viel eerder succesvol af met het Cambridge dieet. Niet alleen gaf haar dat weer zelfvertrouwen, het heeft haar ook veel gelukkiger gemaakt.

Waarom werd je consulent?

Lydia: “Ik voelde na mijn eigen afslankproces een drive om anderen te helpen hetzelfde succes te behalen dat ik zelf ook mocht ervaren. Mijn passie voor het coachen en begeleiden van mensen kan ik ook helemaal kwijt in de gesprekken die ik wekelijks met mijn cliënten heb. Door het volgen van opleidingen wil ik me verder ontwikkelen in het coachen in diverse stijlen. Mensen zijn verschillend en verdienen het om op verschillende manieren gecoacht en begeleid te worden in een vorm die voor hen werkt.”

“Mijn eigen afslankproces heeft me weer zelfvertrouwen gegeven en een gelukkiger mens gemaakt.”

Wat is het leukste in je werk?

“Het mogen deelnemen aan het veranderproces van je cliënten. Overgewicht gaat vaak samen met schaamte en negatieve gevoelens. Als ik dit opmerk bij mijn cliënten, besteed ik hier veel aandacht aan in onze gesprekken en soms ook met opdrachten. Als je na verloop van tijd mensen ziet opfleuren en weer in een positieve flow ziet komen, is dat gewoon fantastisch.” 

Waarom zelfstandig ondernemer?

“Ik vind het erg prettig om veel vrijheid te hebben, maar toch ook onder de vleugels van Cambridge Weight Plan te mogen werken. Zo kan ik altijd sparren met collega consulenten en het hoofdkantoor als ik ergens niet uitkom. Door niet alles zelf te hoeven doen, kan ik mijn tijd vooral in mijn cliënten steken. Aangezien ik dat ook het leukste vind, werkt deze wisselwerking voor mij heel goed.”

“Daarbij is het een mooie bijkomstigheid dat als je de focus hebt om van je praktijk een succes te maken, je dit ook terug gaat zien in je portemonnee.”


Ben je n.a.v. Lydia's verhaal enthousiast geworden en wil je ook zelfstandig Cambridge consulent worden? Klik dan hier!

Over de auteur:

Lisa Vogel

Social Media Communicatiespecialist