Cliëntverhalen > Niet volgens het boekje, maar wel met beleid

Niet volgens het boekje, maar wel met beleid

Niet volgens het boekje, maar wel met beleid

De vakantie was heerlijk! Bonaire is een prachtig eiland met heerlijk water eromheen. Fijn gesnorkeld.

Het eten was ook lekker. Het merendeel paste redelijk in Stap 7, maar sommige dingen ook niet. Heb ik me aan Stap 7 gehouden? Nee… Maar wel met beleid. Ik heb genoten van het eten, maar niet zo uitbundig als ik zou hebben gedaan als ik niet op dieet was geweest. Heb ik hier wakker van gelegen? Nee. Ik ben van mening dat je jezelf ook iets moet gunnen, namelijk een ontspannen vakantie. Ik heb me wel met gezonde voeding bezig gehouden, maar heb mezelf ook een klein beetje ruimte gegund. 

Consequentie

Natuurlijk is dit geen vrijbrief voor het verdere verloop van mijn dieet. En ook geen suggestie voor anderen die nu aan het lijnen zijn. Als je het namelijk tijdens een vakantie ook vol kunt houden dan vind ik dat alleen maar enorm knap! Mij is het niet gelukt, maar dat scenario heb ik van te voren wel goed doorgenomen met mezelf en ik heb mezelf wel in de hand kunnen houden. Geen uitspattingen. Gisteren ben ik weer bij mijn consulent geweest. En op de schaal. Hetzelfde gewicht als voor mijn vakantie!

Ik ben hier blij mee. Mijn broek kan nog dicht, wat me normaal gesproken na de vakantie moeite zou hebben gekost. 

De draad weer opgepakt 

En ik zit er weer helemaal in: Stap 7 en bewegen. Eens kijken waar ik deze week op de fiets heenga!


Henk Hoogeveen, cliënt Cambridge Weight Plan Nederland

Iets minder

Iets minder

Soms zijn de omstandigheden dusdanig dat je even wat minder aandacht hebt voor jezelf (in dit geval ...