Actueel > Niets smaakt zo goed als een gezond gewicht in evenwicht

Niets smaakt zo goed als een gezond gewicht in evenwicht

Niets smaakt zo goed als een gezond gewicht in evenwicht

Zoals elke week doe ik met zorg mijn boodschappen. Ik draai met mijn karretje de hoek om naar het volgende pad en bots bijna tegen een strategisch opgestelde display aan die gevuld is met vrolijk gekleurd suikergoed, pepernoten en chocoladeletters.

Je zou het misschien niet zeggen als je naar buiten kijkt, maar ik besef dat we op de drempel staan van een periode vol feestdagen. Over 7 weken vieren we Sinterklaas en over 10 weken genieten we van een heerlijk kerstdiner.

Veel van mijn cliënten zien als een berg op tegen deze periode. “Het is geen handige tijd om iets aan mijn eetpatroon te doen” zeggen ze dan. Heel begrijpelijk.

Verleidingen

Je komt ze deze weken overal tegen. Sterker nog, het komt ongevraagd naar je toe. Een banketstaaf van je baas, chocolade pepernoten op je bureau, een borrel hier en warme chocolade melk daar. Vluchten kan niet, dus dan komt de vraag om de hoek hoe jij met de verleidingen om kunt gaan.

Hoe zou je het dit jaar anders kunnen doen? 

Hoe zou je kunnen genieten van de feestdagen en tegelijk goed voor jezelf en je lichaam kunnen zorgen? Misschien helpt het een beetje als ik met je deel wat ik mijn cliënten leer.

Geniet, maar dan alleen op de feestdagen zelf. Van één handje pepernoten,  een warm stukje banketstaaf of een chocolademuis. Maar dan echt alleen op 5 december. Houd dit moment voor ogen en bedank voor alle andere momenten.

Het mooie is dat je op ieder moment dat je bedankt echt beloond wordt met een goed gevoel over jezelf! En als je dan op dat bijzondere moment iets neemt, doe het dan ook voor 100%. Ervaar hoe mooi het eruitziet, hoe de smaak is en hoe je lijf daar op reageert.

Was het de moeite waard? 

Mooi! Pak daarna je gezonde gewoonte direct weer op. De kans is groot dat er nog snoepgoed of banketstaaf over is op 6 december. Ga niet overstag, maar geef het weg of laat je huisgenoten ervan genieten.

Bedenk wat jij echt graag wilt deze periode

Als je dan toch bij die mooie display staat bedenk dan: “Al dat snoepgoed heb ik niet nodig om me goed te voelen en verder ga ik, met mijn winkelkar, door naar de groenten afdeling“.

Houd voor ogen waarom je fitter, slanker en gezonder wilt zijn. Geniet van de feestdagen en zorg goed voor jezelf. En ervaar dat samenzijn en tijd voor elkaar meer (ver)vult dan welke heerlijke speculaasbrok dan ook.

Niets smaakt zo goed als een gezond gewicht in evenwicht!


How nuts is nudging?

How nuts is nudging?

Nudging? Zeg jij nou nudging?? Wat is dat voor kreet? Daar heb ik echt nog nooit van gehoord!