Nieuw lichaam. Nieuwe geest. Nieuw uiterlijk.

04/11/2019 in: Verhalen

Metamorfose AvhJ

Terwijl buiten de najaarszon haar volle best doet, knipt binnen de fotograaf nog een extra lichtje aan. Het is vijf uur in de namiddag en boven maken de modellen zich op voor ’hun’ catwalk. Een magisch moment, ter afsluiting van een drukke dag vol visagie, kleurenadvies, haar- en nagelstyling en bijzondere kleding. Kijk ze stralen. Makkelijker kun je een dag niet samenvatten. De fotograaf hoeft alleen nog maar af te drukken.

Totale verbazing

Cambridge Weight Plan kiest ieder jaar een Afslanker man en vrouw van het Jaar en een Gewichtsbehouder van het Jaar. Zij worden in het zonnetje gezet met een totale metamorfose. Als ze vroeg in de ochtend binnenkomen, hebben ze totaal geen idee. Hoezo extra make-up? Ander haar? Andere kleding? Al deze afslankers hebben zoveel kilo’s verloren, dat ze zichzelf weer opnieuw moeten leren kennen. De een meer dan de ander draagt de onzekerheden uit ‘dat andere leven’ nog met zich mee. Ben ik dat? Kan ik dat? Durf ik dat? Als ze zien wat het stylingteam hén laat zien, worden de ogen steeds groter. En dan gebeurt er iets magisch: stuk voor stuk zien ze hun nieuwe ik. De een met een lach, de ander met een traan. Maar eigenlijk is er geen verschil. Ze omarmen zichzelf!

Mooier kunnen we het niet maken

Het hele stylingteam van Cambridge Weight Plan heeft zich hier weken van tevoren op voorbereid. Hoe ze deze winnaars een extra accent kunnen geven. Als broedvogels hebben ze op hun ei gezeten. Nu mogen ze dan eindelijk doen, wat ze in hun hoofd hebben. De kandidaten weten van tevoren werkelijk niets. Geweldig om te zien met welke openheid ze dit ondergaan. Het stylingteam is alles bij elkaar een hele dag met hen bezig en werkelijk niemand die denkt “Hoe laat is het?”. Integendeel, het lijkt wel alsof de tijd stil staat. Zoals één van de finalisten mij zegt: “Een hele dag voor jezelf, niks hoeven doen en dan ook nog zó in de watten gelegd worden? Ik kan het mij niet herinneren”. Misschien is dat wel de spijker op zijn kop: mensen met overgewicht hebben zich zelf heel lang niet zien staan. Dat komt met deze aandacht - voor hén speciaal - allemaal weer omhoog.Mooi, van binnen en van buiten

Ik blijf me verbazen over onze finalisten, ieder jaar weer. Ieder mens is uniek, maar deze mensen willen hun eigen verhaal niet alleen onder een stolpje voor zichzelf houden. Wat ze vooral willen delen, is hun enorme dankbaarheid voor een nieuw leven. Dat is waarom ze deelnemen aan deze Afslanker en Gewichtsbehouder van het Jaar. Ze willen in alle eerlijkheid een boodschap doorgeven, over wat er nog te winnen is in dit leven. Dat is wat me altijd zal blijven ontroeren. Ze zijn ons dankbaar, zo laten ze niet na te zeggen. Ik kan hen alleen maar teruggeven: wij zijn jullie dankbaar!

De make-over werd verzorgd door:
·         Slank & Stijlvol (styling) uit Houten
·         Make-up Matters (visagie, manicure en haar ) uit Amersfoort
·         Stijl Kleur & Imago advies (kleuradvies) uit Hoogland
·        met dank aan RodneyPhotography uit Hoogland.


Kijk de komende 3 vrijdagen naar de blogs van de individuele make-over per winnaar.

Over de auteur:

Ivo Lantain

Staflid Kennisontwikkeling