Verhalen > Nieuwe kleding bij een nieuwe leefstijl

Nieuwe kleding bij een nieuwe leefstijl

Nieuwe kleding bij een nieuwe leefstijl

Jeroen werd twee jaar geleden met unanieme stemmen uitgeroepen tot Afslanker van het Jaar. Dit jaar kwam hij terug als gewichtsbehouder, zonder een grammetje te zijn aangekomen. Jeroen is het toonbeeld van iemand die zijn nieuwe leefstijl volledig heeft omarmd.

Van gewichtsverlies naar gewichtsbehoud

Buiten dat Jeroen fanatiek is gaan sporten, is misschien wel de grootste verandering dat shoppen weer leuk is geworden. Hij zegt daarover: “Voorheen kon ik alleen terecht in één speciaalzaak, waar ik dan van de lelijke kleding de minst lelijke kocht. Nu kijk ik in winkels eerst wat ik leuk vind en dan pas naar de maat, in plaats van andersom.” Eén dingetje heeft hij aan zijn periode van zwaar overgewicht wel overgehouden: Géén geruite blouses meer, graag. Die heeft hij in het verleden genoeg moeten dragen, wegens gebrek aan keuze. Omdat Jeroen in september door Cambridge Weight Plan is uitgekozen tot Gewichtsbehouder van het Jaar, krijgt hij nu een make-over aangeboden. Daar verheugt hij zich enorm op.

Casual en lekker stoer

Jeroen is blij dat hij weer zoveel aan kan en dat er zoveel te kiezen is. Hij heeft een voorkeur voor vrijetijdskleding. Voor de make-over laat hij zich graag verrassen met hoe een ander hem zou stylen. Voor de eerste set gaan we casual met een jeans en halfhoge laarzen van Floris van Bommel. Een witte sweater met capuchon over het bomberjack maakt hem lekker stoer. Een wollen muts voor buiten versterkt dat alleen nog maar. Met zijn lengte en postuur heeft hij in deze set tegelijk een sportieve uitstraling.

Idee voor later

Het tweede setje is iets gekleder, maar nog steeds casual. De wollen broek met ruit laat zien dat je daar ook prima casual mee kunt zijn, zeker in combinatie met grijswitte sneakers en een grof gebreid vest met knopen. Hij is er wel door verrast, want op de hanger aan het kledingrek leek het hem niet iets dat bij hem past. Het is bij styling bijna een wet dat je de dingen eerst aan moet zien. Met name de long sleeve T-shirt onder zijn vest vindt hij erg leuk. Aan zoiets zou hij zelf nooit gedacht hebben.

Jeroen kiest van de twee setjes voor de eerste, omdat hij zeker weet dat hij die heel vaak gaat dragen. “Maar die long sleeve ga ik zeker onthouden. Die ga ik zelf kopen. ” Met zijn favoriete kledingset en een ander kapsel gaat hij de deur uit.

De kapster heeft zijn haren wat lichter gekleurd en geknipt . Ze had tevoren een moodboard gemaakt met hoe zijn haar te knippen en te kleuren, in verschillende stijlen. Ook daartussen vond Jeroen een stijl die helemaal bij hem past en toch net weer even anders is.

Anuscka van der Horst, onafhankelijk Cambridge Weight Plan consulent en styliste

 

Bekijk het videoverhaal van Jeroen via deze link

Deze blog is het vervolg op Afslanker voelt zich 10 jaar jonger. Het derde vervolg verschijnt in week 48 .