Omdenken tijdens de feestdagen: 3 verrassende tips

09/12/2022 in: Actueel

Feestdagen omdenken lijstje

It’s beginning to look a lot like Christmas! Nog even en de kerstdagen staan weer voor de deur. Kijk jij ook uit naar de gezellige dagen met vrienden en familie? Wij in ieder geval wel!

Wanneer je op je gewicht aan het letten bent, kunnen de feestdagen best confronterend zijn. Alle lekkere hapjes die je worden voorgeschoteld, en jij ‘mag weer niets.’ Of is dat iets wat je denkt en valt het eigenlijk wel mee? Probeer de feestdagen eens om te denken en focus je op het positieve!

1. Dieet is geen straf
Een dieet volgen is niet altijd even makkelijk, maar probeer het vooral niet als een straf te zien. Denk eens aan de dingen die je wel kunt eten.

Heb je een favoriete reep of shake? Maak er dan echt een momentje voor jezelf van en geniet extra. Snijd bijvoorbeeld de reep in kleine stukjes en leg ze op een leuk bordje, als een soort bonbons, of doe je shake in een extra mooi glas. Zo zijn iedere hap en slok een feestje.

Of ga op zoek naar gerechten die wél in jouw dieet passen. Lekker eten hoeft namelijk helemaal niet ongezond te zijn. Probeer pakjes en zakjes te vermijden en gebruik verse producten. Dan ben je sowieso al goed bezig. Kijk ook eens bij onze recepten voor extra inspiratie!

2. Gezelligheid met familie en vrienden
Het lijkt soms misschien anders, maar de feestdagen draaien natuurlijk niet alleen maar om eten. Geniet van de momenten die je doorbrengt met familie of vrienden.

Neem je favoriete gezelschapspellen mee en ga voor een spelletjesavond. Er zijn zelfs spellen waar je ook nog eens lichamelijk fanatiek bezig bent.

Toch trek gekregen tijdens al deze gezelligheid? Kies voor snackgroenten met een lekkere dip of een fruitsalade. Wist je dat je ook mini pizza’s kunt maken met een schijfje courgette als bodem? Heerlijk!

3. Beloon jezelf
Is het je gelukt de verleidingen te weerstaan of ben je gewoon trots op wat je tot nu toe al hebt bereikt? Dat verdient een beloning! Geef jezelf iedere week een klein cadeautje om de decembermaand nóg leuker te maken.

Probeer tijdens de feestdagen niet te streng te zijn voor jezelf. Ook jij mag en kunt genieten! Enjoy! 

Over de auteur:

Veerle van den Haak

Copywriter & Video Editor