Makeover Sandra lijstje

Sandra is één van de Libelle-vloggers, die is gestyled voor de Goede voornemens campagne van The 1:1 Diet, die deze maanden is te zien in o.a. Santé en Vriendin. De metamorfose met verrassende kledingadviezen, visagie en haarstyling tovert een totaal nieuwe Sandra tevoorschijn.

Wat je veel ziet bij mensen die flink zijn afgevallen, is dat ze zich graag anders zouden kleden, maar niet goed weten wat nu bij hen past. En dan bedoel ik niet de kledingmaat, maar de kleding zelf.

"Niks boven de knie graag."

Vooraf had Sandra aangegeven per se geen jurk of rok boven de knie te willen. Toen ik de foto’s zag van hoeveel ze is afgeslankt, dacht ik: die moet met haar nieuwe figuur juist wél iets boven de knie dragen. Ze heeft goede benen en een prachtige taille, dus dan moet je dat laten zien. Ik pas haar een tijdloos Robe-Manteau jurkje van donkerblauw kant. Het geeft haar een klassieke en supervrouwelijk uitstraling, die goed past bij Sandra én bij wat ze doet. Als trouwambtenaar kan ze dit zo aan naar haar werk. Sandra is met haar 1,63 meter klein van stuk, maar haar slanke figuur komt zo helemaal tot zijn recht. Pumps met hoge hakken versterken dit effect. Hoewel boven de knie is ze direct ‘verkocht’ als ze deze set aantrekt. Uit zichzelf zou ze zoiets niet hebben gedurfd. Nu ze het aan ziet, zal ze deze set kiezen als haar meest favoriete. Voor zover ze kiezen kan, want ook de tweede set valt helemaal in de smaak.

"Nee, liever geen beige."

Toen ik haar vroeg naar haar kleurvoorkeuren, vertelde Sandra mij eigenlijk nooit beige te dragen. Dat verraste mij, want die kleur past juist perfect bij haar ogen en haar kapsel. Al helemaal als de kapster blonde high en low lights in haar haren zet. Tijd voor een interessant experiment. Ik ben op zoek gegaan naar een beige jurk, die lang en soepel valt. Onder de jurk lange laarzen met een hoge hak, die haar langer maken en met een sierlijk puntmodel. De bredere ceintuur om de jurk trekt de aandacht optimaal naar haar slanke taille.Deze outfit staat haar fantastisch en ze reageert spontaan: “Wow, dit had ik echt niet verwacht. Dit wordt serieus mijn kerstoutfit.” De moraal van dit verhaal? Als je open staat voor verandering en je laat verrassen, zie je kanten van jezelf die je zelf zo snel niet zou hebben ontdekt. Precies wat de bedoeling is van een metamorfose!

Opgetogen gaat Sandra weer naar huis: “Een compliment aan het hele makeover team. Ik heb een geweldige dag gehad en voel me echt super verwend.”

De makeover werd verzorgd door:
Annelies Zielman-van Oosterum – Make-up Matters, Amersfoort (visagie)
Corine van Vuuren - CoVuure Hair and Body, Waddinxveen (haarstyling)
Anuscka van der Horst – Slank & Stijlvol, Houten (styling)

Fotografie:
Rodney Kersten – RodneyPhotography, Hoogland (fotoshoot)

Over de auteur:

Anuscka van der Horst

Anuscka is sinds 1999 eigenaresse van Slank en Stijlvol in Houten. Met een achtergrond in mode en styling verzorgt zij sinds 2017 bovendien de make-overs van onze Afslankers en Gewichtsbehouders van het jaar. Daarnaast volgde ze een opleidi ...