Samen... door dik en dun

28/05/2020 in: Actueel

Wordcloud lijstje

We zitten in een heel bijzondere periode. Hoe lang gaat dit nog duren? Stap voor stap gaan we samen de veranderingen door. En één ding is zeker: alle veranderingen doen wat met je als mens.

De één gaat met de flow mee en ziet het wel en de ander is helemaal van het padje. En dan hebben we nog diegene die er tussen zit. Hij of zij is zich bewust van de veranderingen en maakt keuzes en neemt zijn/haar eigen verantwoordelijkheid.

Veranderingen kom je je hele leven tegen. Grote en kleine veranderingen en natuurlijk positieve en negatieve veranderingen. We ontkomen er niet aan. En ja, de ene verandering is de andere niet. Dat je een keer van kapsel verandert is natuurlijk niet te vergelijken met de veranderingen die we op dit moment met z’n allen meemaken. De impact is vele malen anders.

Of een verandering nou positief of negatief is, je gedachten schieten alle kanten op en daardoor denk je niet altijd helder na over consequenties van bepaalde veranderingen. Het wegstoppen van gedachten is al helemaal niet mogelijk. Wel om te leren hoe je er bewust mee om kan gaan. Maak je die keuze, dan verlaag je meteen je stressniveau. Sta je daarvoor open en heb je daar hulp bij nodig? Dan ben je al aardig op weg om ook met minder positieve veranderingen beter om te gaan. Uiteindelijk zal dat je alleen maar helpen, hoe moeilijk die veranderingen op dat moment ook voor jou zijn.

We gaven het al eerder aan en we lezen er steeds meer over: veel ‘thuiswerkers’ zijn in de huidige periode aangekomen. Terwijl juist nu alles draait om een gezonde eet- en leefstijl.

Letterlijk kilo's erbij heeft juist nu met veranderingen te maken. Ga je met de flow mee? Ben je van het padje? Of maak je bewuste keuzes? Welke keuze jij ook maakt, niets is goed of fout. Het is jouw keuze. Maar wil je een positieve verandering gaan maken? Dan kunnen we je daarbij helpen.

Ook afvallen begint en eindigt met verandering. En ook dat doen we samen.