Kruiden lijstje

Je wilt afvallen en gebruikt geen zout, geen sausjes, alles smaakt flauw, je vindt de shakes te zoet en ga zo maar door. Weet je dat je daar heel eenvoudig iets aan kunt doen?


Verse kruiden

Er zijn heel wat (verse) kruiden die je tijdens een dieet mag gebruiken. Denk dan niet aan de kant-en-klare potjes, waaraan in veel gevallen toch zout is toegevoegd. Met verse kruiden en hier en daar een druppeltje olie kun je je maaltijden heerlijk op smaak brengen.

'Pimpen'

Daarnaast zijn er ook legio mogelijkheden om maaltijdvervangende shakes qua smaak te ‘pimpen’. Zo kun je aan chocolade, vanille en butterscotch shakes heel makkelijk een kopje espresso of een lepeltje oploskoffie toevoegen. Speculaaskruiden en kaneel gaan goed samen met vanille. En heb je even genoeg van zoete smaken, zoals bijvoorbeeld banaan of vanille? Voeg dan eens wat gehakte spinazie toe!

Hulp bij afvallen

Het is natuurlijk een kwestie van uitproberen; we hebben allemaal onze eigen voorkeur. Ga gewoon experimenteren met smaken en wie weet wat je allemaal voor lekkers ontdekt! Soms is het even wennen, maar vergeet niet dat je smaak langzamerhand aan het veranderen is. Waar het om gaat is dat je ook met dieetvoeding prima kunt variëren. En die variatie kan jou helpen om het beter vol te houden.

Wil je meer weten over kruiden? Lees dan ook eens de blog Kruiden: gezonde smaakmakers.

Over de auteur:

Inge Brekvoort

Marketing & Communicatieadviseur