Stylingadvies voor nieuw zelfvertrouwen

17/12/2021 in: Verhalen

Kelly makeover na 30 kilo te zijn afgevallen lst

Kelly krijgt een make-over, nadat ze als vlogger voor The 1:1 Diet heel wat kilo’s is afgevallen. Ze heeft vooraf één grote wens en dat is weer ‘leren’ zich anders te kleden. Zo droeg ze nooit jurken, omdat ze zich daarin te onzeker voelde. Nu wil ze het graag over een andere boeg gooien: “Een tikje vrouwelijker”.

Wie zoals Kelly 1.63 meter lang is, moet uitkijken met grote, drukke patronen. Dat maakt je optisch alleen maar voller. Ook een broek of rok combineren met een blouse of trui in een heel andere kleur is dan niet verstandig. Dat breekt je lichaam in twee delen waardoor je kleiner lijkt.

Wie de schoen past...

Als eerste set laat ik Kelly een lange jurk passen met een hele subtiele, rustige print. Daarin verborgen een heel licht accent groen, een van de modekleuren deze winter. De jurk die ze hier draagt heeft een overslag met een verhoogde taille en is van soepelvallende stof. Dat zorgt er allemaal voor dat je langer lijkt. Door de lange jurk te combineren met de hoge laarzen bestaat Kelly letterlijk uit één stuk.

Kelly had nóg een andere, langgekoesterde wens: hoge laarzen. Dat klinkt eenvoudig, maar niet als de natuur je én brede kuiten én brede voeten heeft gegeven. Ga dan maar eens passen in een winkel, zonder gefrustreerd thuis te komen. Ik heb voor Kelly laarzen gevonden met een hoge schacht en de juiste breedtemaat. Iets waar ze zelf al maandenlang naar op zoek was! Dat klopt, die moet je echt met een lampje zoeken, zo weinig keus is daar in. Gelukkiger kon ik haar bijna niet maken. In haar eigen woorden: “Ik voelde me al net Assepoester, en dan past die laars óók nog!”

Net boven de knie

De tweede set is zelfs nog een tikje gedurfder. Ik kleed haar in een jurk met verschillende kleine panterprints. Gemêleerd, maar nog steeds heel harmonieus en één geheel. Het is iets wat ze naar eigen zeggen nooit zou hebben durven passen. Nu ze het aan heeft, gaat er een wereld voor haar open. Zo kan het dus ook! En dat is ook zo, zolang je de basisregels maar in acht houdt. In dit geval is dat een jurk boven de knie. De jurk heeft naast de panterprints kleuraccenten in rood en beige, zonder dat deze overheersen. Als je kleiner bent, moeten prints nooit in de breedte lopen maar altijd in de lengte, dat maakt slank. De jurk eindigt boven de knie. Dat is de perfecte lengte, als je klein bent. Mini maakt je dan alleen maar nog kleiner. Dus het is óf lang óf net boven de knie. Bij zo’n jurk draag je geen lange laarzen, want dat trekt alle aandacht naar je knieën. Dat wordt een raar gezicht, ongeacht of je nou mooie of lelijke knieën hebt. Een soort niemandsland. Ik heb gekozen voor stoere, korte veterlaarzen. In combinatie met een voile jurkje met zachte contouren, krijg je dan een heel mooi en sterk contrast. De panty is doorschijnend, zodat je nog wat huid ziet. Een te dikke panty maakt je benen heel massief en dat is minder mooi.

Een echte aanrader  

Voor aanvang van deze make-over zei Kelly tegen mij: :”Ik vind mijzelf nog steeds niet leuk genoeg.” Iets wat je vaak hoort van vrouwen die zijn afgevallen, maar zich nog niet zo goed raad weten met hun nieuwe uiterlijk. Met de make-over van vandaag heeft zij daarin grote stappen vooruit gezet. Ze heeft de kleding inmiddels zowel thuis als op haar werk aan gehad en laat mij weten alleen maar leuke en lieve reacties te krijgen. Maar de liefste kwam van haar 11-jarige dochter: “Mama, je was altijd al mooi, maar nu ben je nóg mooier.”

Als ik haar vraag hoe ze terugkijkt op deze make-over, zegt ze: “Ik heb kleding aangehad die ik zelf nooit had durven kiezen, maar het stond allemaal even fantastisch. Iets wat ik vooraf echt nooit had verwacht. Ik kan het dan ook iedereen die onzeker is over zijn of haar kledingstijl aanraden, om met een styliste te werken. Anuscka heeft mij echt de ogen geopend, naast alle tips die ze me nog extra heeft gegeven. Echt super bedankt!”

Over de auteur:

Anuscka van der Horst

Anuscka is sinds 1999 eigenaresse van Slank en Stijlvol in Houten en The 1:1 Diet consulent. Met een achtergrond in mode en styling verzorgt zij sinds 2017 bovendien de make-overs van onze Afslankers en Gewichtsbehouders van het jaar. Daarn ...