Ervaringsverhaal Suzanne 34 jr

Spiermassa in plaats van vetmassa. Dat is het hoofddoel dat Suzanne zich stelde, toen ze acht jaar geleden in de spiegel keek. Wat ze zag was een jonge, obese vrouw, met nog een heel leven voor zich. Ze maakte een geweldige metamorfose door en heeft sindsdien nooit meer een terugslag gekend.

“Nadat ik was afgeslankt, is mijn fitnessjourney begonnen. Toen ik te zwaar was, had ik een hekel aan sporten. Nu vind ik het ’t leukste dat er is. Ik betrek daar ook mijn voeding in. Als je aan fitness doet, moet je je voedingspatroon daarop aanpassen. Het gaat dan met name om een juiste verdeling van eiwitten en koolhydraten. Sinds ik op dieet ben geweest, zit ik in een stijgende lijn. Ik ben toen heel goed begeleid door mijn consulent, met dagschema’s voor een goede opbouw naar gezonde voeding. Daar kon ik eenvoudig op voortbouwen.”

Calorieën budget
“Ik heb voor mijzelf een calorieën budget afgesproken. Ik stel het aantal calorieën vast dat ik per dag mag eten, afhankelijk van de sportintensiteit of een paar dagen niet sporten. Daarbinnen heb ik dan altijd wel wat wisselgeld, voor af en toe iets extra’s. Het is dus niet zo dat ik altijd alleen maar streng loop te zijn voor mijzelf. In principe kan ik alles eten, zonder te zondigen. Zondigen klinkt zo beladen, terwijl je zo af en toe best eens van je vaste patronen mag afwijken. Een goed voorbeeld is de jaarlijkse poffertjeskraam in Breukelen. Die staat er ieder jaar drie weken en dan ga ik altijd even langs. Daar is niks mis mee, zolang je daarna de draad maar weer oppakt. Niemand is 365 dagen per jaar perfect! Het is allemaal een kwestie van mindset.”

Zwangerschap en leefstijl
“Na mijn  eerste bevalling, was ik 15 kilo aangekomen. Niet van het eten, want ik ben niet ineens voor twee gaan eten. Teveel eten past sowieso niet meer bij mij. Door Het 1 op 1 Dieet heb ik geleerd mijn portiehoeveelheden aan te passen. Zodoende kon ik op eigen kracht weer snel op mijn streefgewicht komen.

Na de tweede bevalling was ik 20 kilo te zwaar. Tijdens mijn zwangerschappen ben ik bewust blijven eten en licht blijven trainen. Fitness en gezonde voeding durf ik gerust mijn nieuwe leefstijl te noemen. Als ik een keer anders eet, voel ik dat gelijk aan mijn lichaam. Je lichaam went vrij makkelijk aan kleinere porties. Als dat je leefstijl is, heb je ook niet het idee dat je iets tekort komt. Ik heb in al die jaren maar één keer gebruik gemaakt van een fitnesscoach en dat was toen ik ging trouwen. Toen wilde ik de perfecte shape voor mijn trouwjurk.

Happy in shape
"Ik train niet alleen op spieren of conditie, maar ook op shape. Hardlopen is prima voor je conditie, maar daarmee train je geen lichaamsvormen. Voor een mooie shape train ik op ‘spierdefinitie’. Dat wil zeggen dat ik vetlaagjes, zoals op mijn taille,  gericht aanpak. Voor een geoefend oog is spiermassa direct zichtbaar. Ik maak daarom vaak foto’s als ik bepaalde lichaamsdelen wil trainen. Ik staar mij zeker niet blind op de weegschaal alleen. Als je vet vervangt door spieren, heb je niet zoveel aan een weegschaal.  Maar let wel, de grootste progressie komt uit voeding. Dat is het 80-20 principe. Tachtig procent uit voeding, twintig procent uit beweging.”

Extra pindakaas
“Alles met veel calorieën weeg ik nog altijd af. Dus pasta, rijst en aardappelen gaan eerst even op de keukenweegschaal. Ik ontbijt met havermout, blauwe bessen en eiwitten. Als ik ga trainen doe ik daar als extraatje 10 gram pindakaas doorheen. Door zowel mijzelf als mijn voeding te blijven wegen, blijf ik in de perfecte shape.”

Suzanne Hensbergen

Meer ervaringsverhalen


* Het 1 op 1 Dieet mag geen gebruik maken van voor- en nafoto’s bij de ervaringsverhalen. Ook mogen we geen mededelingen doen over het aantal afgevallen kilo’s en de snelheid waarmee het resultaat is bereikt. Dit is overeenkomstig met de Europese wet- en regelgeving. Onze consulenten kunnen je onze succesverhalen vertellen en laten zien.