Cliëntverhalen > Trap op, trap af... net zo makkelijk!

Trap op, trap af... net zo makkelijk!

Trap op, trap af... net zo makkelijk!

Deze week heb ik nauwelijks gefietst. Ik dacht dat dat ook meteen wel te zien zou zijn op de weegschaal, maar niets is minder waar!

Wel probeer ik tussendoor zoveel mogelijk te bewegen.
Ik heb een apparaatje gekocht dat me daarbij helpt. Of helpt... het maakt inzichtelijk wat ik doe en geeft een indicatie hoeveel calorieën ik verbrand. Ik vind dat wel gaaf om te weten hoor! En het kan een extra motivatie zijn. 

Zitten

Vaak zitten mensen (ongemerkt) te lang. Als je je daarvan bewust wordt, dan kun je daar iets aan doen. En als je dan ziet wat het effect is, dan motiveert dat weer extra om vaker in beweging te komen. Ik merk nu ook dat ik makkelijker de trap oploop. Geen wonder als je minder gewicht met je meedraagt. 

Minder omvang

Ook zonder de weegschaal merk ik dat het goed gaat. Mijn kleding wordt namelijk echt te groot. Ik ben benieuwd hoe lang ik het nog kan redden door m’n riem steeds op een ander gaatje te doen. Op een gegeven moment houdt dat natuurlijk op, dan is de pasvorm van m’n broeken helemaal weg.

Gezond snaaien

Ik houd me netjes aan het dieet. En af en toe heb ik heus wel zin in iets, maar voor die momenten heb ik gezonde alternatieven in huis, zoals bv. kleine tomaatjes. Als ik ’t echt niet meer houd, dan neem ik 1 of 2 tomaatjes. Lekker! Ik merk dat mijn leef- en eetgewoonte dus aan het veranderen zijn.

We zijn op de goede weg!

Henk  Hoogeveen, cliënt Cambridge Weight Plan Nederland

De verandering

De verandering

Ik loop op dit moment voor een kleinigheidje bij de fysiotherapeut. Niets schokkends, maar het zorgt ...