Uitbundige zomermode na lockdown

06/05/2022 in: Actueel

Uitbundige zomermode lst


De zomermode is dit jaar kleurrijker dan ooit tevoren. Na de lockdown hebben we iets te vieren en dat zie je terug in de laatste kledingtrends.  

Felle, opvallende kleuren
Na de sobere mode die we hebben gehad tijdens de lockdown, zien we nu het tegenovergestelde. Opvallende kleuren bepalen het modebeeld, van felgroen en knalgeel tot oranje en zuurstokroze, paars en blauw in alle tinten. Of je nu klein of lang bent, het mooiste is om alles altijd in één kleur te dragen. Dit maakt slanker en langer.

Voor wie minder uitbundig over straat wil gaan, is het alternatief beige, pastel en spierwit. Deze kleuren gaan overigens weer heel goed samen met accessoires (een riem, tas, sjaal of oorbellen) in een van de felle kleuren, als extra accent. Wat je ook veel gaat zien, zijn tassen in felle kleuren met een schakelketting eraan. Neem je zo’n tas in bijvoorbeeld felgroen, dan ben je helemaal hip.

Lingerie als bovenkleding
Een andere opvallende zomertrend is lingerie die wordt gedragen als bovenkleding. Mooie satijnen of zijden hemdjes en jurkjes, of een body. Vind je dit te gewaagd, dan kun je hier een blazer of een blouse overheen doen. Leuk te combineren met een jeans. Het kostuum voor vrouwen is ook weer helemaal terug, met daaronder een zijden topje, wat het weer heel vrouwelijk maakt. Dit kun je eventueel afwisselen met een gilet. Een gilet kan los gedragen worden, of over een topje.

Bloot met winterbenen?
Als de zon schijnt, ben je nog niet meteen bruin. Toch is het typisch Nederlands om bij mooi weer al gelijk bloot te gaan, met een nog winters-witte huid.  Met name witte benen onder een kort rokje, zijn niet altijd even flatteus. Koop, zolang je niet bent bijgebruind, een mooie zomerpanty van een goed merk. Deze geven je benen wat kleur en zijn verder onzichtbaar. Omdat ze ultradun zijn, zijn ze ook niet warm. In plaats van een zomerpanty kun je er ook voor kiezen je benen in te smeren met een goede zelfbruiner. Heb je vollere benen, draag hier dan neutrale kleding op (grijs of zwart) in combinatie met felle kleuren boven je middel. Je verlegt dan het accent naar je bovenlichaam. Je kunt er ook voor kiezen hier opvallende accessoires bij te dragen, zoals een grote, felgekleurde ketting die de aandacht trekt. Omgekeerd, bij een grotere cupmaat of brede schouders en smallere benen, zal een broek of rok in een felle kleur je prima staan, gecombineerd met een meer neutrale kleur boven je middel. Zo accentueer je jouw sterke punten.  

Blouses kunnen variëren van megagroot (probeer er eens een van je man) tot croptop, net boven de navel. Draag langere blouses, als je van boven wat zwaarder bent. Vermijd drukke motieven en oversized kleding; die maken je alleen maar voller. Draag ook geen hele zware stoffen en neem de goede maat. Kleding die te strak zit, benadrukt precies datgene wat je niet wilt. Dat geldt trouwens voor het hele lichaam. Ook de roklengte beweegt tussen kort en lang, dus daarin heb je eveneens ruime keuze. Daarnaast zien we veel wijde palazzo broeken, broeken met een split en flared broeken (met uitlopende pijp).

Vind je jouw bovenarmen niet mooi genoeg? Kies dan voor een shirt of blouse met ballonmouwen. Deze bedekken de hele arm, of alleen de bovenarm en zijn deze zomer helemaal in. Dit matched prima met bijvoorbeeld een palazzo broek, een minirok, of een short.


Over de auteur:

Anuscka van der Horst

Anuscka is sinds 1999 eigenaresse van Slank en Stijlvol in Houten en The 1:1 Diet consulent. Met een achtergrond in mode en styling verzorgt zij sinds 2017 bovendien de make-overs van onze Afslankers en Gewichtsbehouders van het jaar. Daarn ...