Verhalen > Waarom wil mijn lichaam niet wat mijn hoofd wil?

Waarom wil mijn lichaam niet wat mijn hoofd wil?

Waarom wil mijn lichaam niet wat mijn hoofd wil?

Het was afgelopen weken wat rustiger van mijn kant. Mensen begonnen zich al hardop af te vragen: ‘Waar is Henk?’. Maar ik ben er nog hoor! Tijdens mijn vakantie op Bonaire kreeg ik na het zwemmen opeens last van mijn rug. Dit bleef weken sluimeren en vorige maand, toen ik tijdens een familieweekend iets te enthousiast met mijn kleinkinderen in het zwembad aan het ravotten was, werd het erger en erger.

Verstoord ritme

Dit heeft natuurlijk (en helaas) invloed op mijn strijd tegen de overtollige kilo’s. Voordat ik last van mijn rug kreeg had ik voor mezelf namelijk een hele goede balans gevonden tussen gezonde voeding, Cambridge shakes en repen en bewegen. En met name het bewegen is er bij in geschoten. Ik merkte dat hierdoor het ritme dat ik had werd verstoord en daardoor ook het afvallen lastiger werd.

Wilskracht om streefgewicht te halen

Gelukkig kan ik op dat soort momenten dan ook bij mijn consulent terecht. Niet alleen voor een luisterend oor, maar ook voor begrip en adviezen. Het is niet erg als de weegschaal iets anders aangeeft dan je zou willen, als je maar begrijpt hoe het komt. De wilskracht om mijn streefgewicht te halen is sterk, eigenlijk is deze alleen maar sterker geworden.

Met mijn rug gaat het langzaam beter en volgende week ga ik onder begeleiding van Henk Willem weer enkele oefeningen doen. Hopelijk kan ik daarna weer snel op de fiets en krijg ik mijn ritme terug om de kilo’s kwijt te raken.

Henk Hoogeveen, cliënt Cambridge Weight Plan Nederland