Zita: 'Ik heb ook veel meer energie en voel me gewoon een stuk fijner!'

01/02/2024 in: Ervaringsverhalen

Ervaringsverhaal Zita blog


Zita was niet meer blij met hoe ze eruit zag. Toen haar kinderen haar op een dag confronteerde met haar uiterlijk, ging de knop om. Er moest iets veranderen! Samen met haar consulent ging ze de strijd aan om afscheid te nemen van haar overgewicht. En met succes! Dit is haar ervaringsverhaal.

Zit er een baby in je buik?
"Ik kan me het moment dat voor mij de knop omging nog goed herinneren. Dat was twee zomers terug. Mijn kinderen vroegen me toen of er een baby in mijn buik zat, maar dat was niet zo. Toen besefte ik me dat er iets moest gebeuren. Zodra we weer thuis waren van vakantie zei ik tegen mijn man: de knop moet om. Mijn levensstijl moet veranderen. Ik heb toen een berichtje in een groep van mijn woonplaats op social media gezet met de vraag of iemand een goede diëtiste in de buurt kende. Daar reageerde mijn consulent op. Ze gaf wel meteen aan dat zij geen diëtiste is, maar me echt kon helpen naar een gezondere levensstijl."

Steun en toeverlaat
"Voordat ik met Het 1 op 1 Dieet begon, had ik al veel verschillende diëten geprobeerd. Altijd zelf, zonder begeleiding. Dat is echt heel moeilijk en het lukte me gewoon niet. Ik was heel blij dat mijn consulent op mijn berichtje had gereageerd. Ik heb veel meer motivatie om mijn best te doen, omdat ik iedere week naar haar ga om te wegen. Ik ben heel blij met haar begeleiding. Als ik ergens even niet uitkom, is ze er altijd met advies en ze zal me ook nooit veroordelen als ik een keer iets ben aangekomen. Want ook dat hoort erbij. Afvallen gaat met pieken en dalen."

Ik stop ermee!
"Ondanks dat ik altijd bij mijn consulent terecht kan, heb ik ook moeilijke momenten gehad. Soms dacht ik: ik stop ermee! Waar ik dan vooral tegenaan liep is dat ik wel eens iets anders wilde eten dan een maaltijdproduct, ook al zijn die heel erg lekker. Op een gegeven moment was het gewoon even genoeg en snakte ik naar brood. Dat vind ik zó lekker, brood met choco! Ik zou willen dat ik daar gewoon eens een keer misselijk van zou worden, dat zou het afvallen een stukje makkelijker maken. Op die momenten is de flexibiliteit van Het Stappenplan zo fijn. In overleg met mijn consulent ben ik toen tijdelijk overgegaan naar een andere stap, waar het eten van een boterham wél in paste. Toen ging het afvallen weer een stuk beter."

Met plezier naar de sportschool
"Nu ik al heel wat kilo’s kwijt ben, voel ik me een stuk fitter en ga ik weer meer met mijn kinderen doen! Toen we vorig jaar een wandeling in de bergen gingen maken, kon ik gewoon meedoen. Ik was zo trots op mezelf! Ik ga tegenwoordig ook drie keer per week naar de sportschool. In het begin was ik daar echt bang voor en was ik snel buiten adem, maar vind het nu zo leuk om lekker te bewegen tijdens de Zumba lessen!"

Stralen van zelfvertrouwen
"Als ik in de spiegel kijk vind ik het soms nog wel moeilijk om te zien dat ik ben afgevallen*. Eigenlijk zie ik mezelf nog steeds als een voller persoon. Maar als ik foto’s terugkijk van hoe ik binnenkwam en hoe ik er nu uitzie, zie ik wél het verschil! Ik heb ook veel meer energie en voel me gewoon een stuk fijner!"

Meer ervaringsverhalen


   

* Het 1 op 1 Dieet mag geen gebruik maken van voor- en nafoto’s bij de ervaringsverhalen. Ook mogen we geen mededelingen doen over het aantal afgevallen kilo’s en de snelheid waarmee het resultaat is bereikt. Dit is overeenkomstig met de Europese wet- en regelgeving. Onze consulenten kunnen je onze succesverhalen vertellen en laten zien.