De maat was VOL!

01/01/2012 in: Cliëntervaringen

Ook ik weet wat het is om te diëten en bang te zijn nooit je doel te bereiken. Toch is het mij gelukt met Cambridge Weight plan! Hieronder lees mijn afslankverhaal.

De maat was VOL!

Op mijn 18e ben ik uit huis gegaan. Thuis was er een vaste structuur qua (eet)ritme. Ik had ondanks mijn enorme ‘liefde’ voor zoetigheid absoluut geen problemen met mijn gewicht. Ik ben eigenlijk altijd slank geweest. Ik at ook niet veel, maar snaaide behoorlijk, met drop als favoriet. Mijn moeder kon geweldig koken en elke dag werd er vers en gevarieerd gekookt en omdat ik een slechte eter was maakte zij voor mij aparte maaltijden. Toen ik uit huis ging kwam alles wat ik niet graag at niet meer op tafel: met name groenten waren bijna compleet uit mijn ‘menu’ verdwenen. Het gebrek aan ritme en het drukke leven, elke dag werken en elke avond de hort op door een drukke hobby. Dit was dan ook het begin van het einde van mijn ‘slanke’ leven. Waar ik voorheen dol was op shoppen, wilde ik nu het liefst niet meer winkelen. De confrontatie met de spiegel uit de weg gaand was ik toe aan maat 44! Alleen met behulp van een schoenlepel kon ik mezelf nog in maat 42 wurmen. De maat was vol! Letterlijk en figuurlijk!

Daar gaan we weer, nog een poging? Cambridge Weight Plan?
In de loop der jaren had ik talloze diëten geprobeerd, maar ondanks deze pogingen is het mij niet gelukt om 100% mijn doel (streefgewicht) te behalen. Van een vriendin hoorde ik over Cambridge Weight Plan en zij was dolenthousiast: ik zag zelf het resultaat bij haar. Gezien onze eerdere ‘mislukte’ pogingen was ik niet direct enthousiast. Ook de mensen om mij heen waren sceptisch; een crash dieet, dat werkt niet en het zit er binnen no-time weer aan. Maar als ik niet in actie kom word ik zeker niet slanker en gezonder. Nog niet helemaal zeker van mijn zaak ben ik op internet gaan zoeken naar Cambridge. Ik wilde graag direct starten en kon snel bij de consulent terecht. Na de intake (doornemen van mijn gezondheid, medicijngebruik, meten, wegen, foto maken en het bepalen van het programma) was ik vastberaden de strijd voor eens en voor altijd te winnen.

Helemaal ‘mijn’ dieet
Binnen een mum van tijd kreeg ik weer energie en de dalende cijfers op de weegschaal motiveerden nog meer. Bewegen ging me ook makkelijker af. Ik zag dat mijn lichaam steeds meer vorm begon te krijgen. Ik kon mijn knieën weer zien; deze zaten al een tijdje ‘verborgen’. Wat is dat een fijn gevoel.

Stok achter de deur
Voor mij was het fijn om met iemand vrijuit kunnen praten; ook wanneer het even minder ging, waardoor ik het programma weer kon oppakken en door kon gaan. De consulent die je de ‘spiegel’ voorhoudt, zodat je inzicht krijgt in de echte oorzaak van je overgewicht.

De ultieme beloning, een goed gewicht!

Bewegen ging steeds gemakkelijker en ik kon elke paar weken een maat kleiner shoppen. Uiteindelijk ging het me zo gemakkelijk af dat ik weer op een verantwoord BMI zat. Ik heb mezelf weer teruggevonden, diep verstopt onder al het overgewicht. Ik voel mezelf weer prima in mijn eigen lijf.

Op gewicht blijven
Om op gewicht te blijven eet ik nu gevarieerd, vers en heerlijk! Ben ook heel veel meer dingen gaan proberen en lust nu veel meer dan vroeger.
En bewegen…? dat doe ik niet in de sportschool, maar ik wandel en fiets regelmatig met mijn honden en vind het heerlijk om uren te dansen op een festival of feest. Zo houd ik mijn gewicht in evenwicht!

Verliezen en Winnen
Buiten dat ik mijn overgewicht kwijt ben heb ik zoveel meer gewonnen met het volgen van het Cambridge Weight Plan. Ik ben zelfverzekerder geworden, voel me weer fit, beweeg weer makkelijk en daar voel ik me echt prettig bij. En dat al weer vijf jaar!

Herken je jezelf (gedeeltelijk) in mijn verhaal en wil je ook graag wat ballast kwijt? Ik wil je daar graag bij helpen. Maak snel een afspraak, en werken we samen aan jouw succesverhaal.

The 1:1 Diet voert sinds 1 januari 2017 het Stappenplan. Voorheen kende het 1:1 Diet de varianten 500, 800 en 800+. Deze varianten zijn vergelijkbaar met de huidige Stap 1, Stap 2 en hoger. Resultaten verschillen per persoon en kunnen niet voor iedereen gegarandeerd worden.


Amanda van Erp

Amanda van Erp
Maak een afspraak