Gezond en verantwoord afvallen met het Cambridge dieet

11/06/2019 in: Cliëntervaringen

Ik stond in de bloei van mijn leven. Een lieve man, schatten van kinderen, een leuke baan, maar helaas geen goede gezondheid

Gezond en verantwoord afvallen met het Cambridge dieet

Met mijn aangeboren lichamelijke beperking (klompvoeten) en overgewicht was ik toch niet voor 100% gelukkig en compleet. Dit had ook negatieve invloed op mijn leven, gezin en omgeving. Van jongs af aan was ik altijd al iets mollig. Nadat ik getrouwd was en kinderen kreeg, werd het overgewicht, de pijnklachten en de beperkingen alleen maar erger. Ik kon nooit iets actiefs met de kinderen doen. Zelfs lang staan of lange afstanden lopen was niet vol te houden. Sporten was ook al een probleem. Door de afwijking en beperking aan mijn voeten, heb ik nooit intensief kunnen sporten om af te kunnen vallen. Ik schaamde me ook over hoe ik er uitzag.

Lange zoektocht naar het ideale dieet

Na een lange zoektocht om het ideale dieet te vinden, heb ik veel ups en downs ervaren; ik viel wel wat af, maar kwam ook snel weer aan; het bekende jojo-effect. Daarnaast raakte ik helaas niet mijn overgewicht kwijt. Het ging allemaal langzaam en moeizaam en ik kreeg niet alle voedingsstoffen binnen die mijn lichaam nodig had. De motivatie werd er niet beter op en daarom heb ik het dieetproces nooit afgemaakt. Toen ik met mijn lengte van 1.53 uiteindelijk 80 kilo woog dacht ik: nu is het genoeg!

Gezond en verantwoord afvallen met het Cambridge dieet

Een goede vriendin van me was begonnen met het Cambridge dieet. Ik had eerder nog nooit van dit dieet gehoord. Ik zag wel hoe goed het afvallen bij haar ging en ik vroeg haar daarom steeds meer en meer informatie. Mijn vriendin gaf aan dat ze de eerste paar dagen wat moeite met het dieet had, maar dat het daarna echt goed vol te houden was. Het was makkelijk vol te houden, omdat je alleen de dieetproducten neemt en verder nergens aan hoeft te denken. Daarnaast krijg je alle voedingsstoffen binnen, zodat je voldoende energie houdt. 

De knop in mijn hoofd ging om en ja hoor; ik viel veel af!!

Ik nam contact op met een Cambridge consulent bij mij in de buurt. Ze gaf me alle informatie en het vertrouwen door te zeggen dat ze me het gehele proces zou begeleiden en coachen, totdat ik het gewenste gewicht zou behalen. Daar was ik heel blij mee. Ik probeerde te blijven bewegen door iedere keer een stukje te wandelen. Of eerder de fiets dan de auto te nemen. Uiteindelijk ben ik 17 kilo afgevallen en ben nu, na ruim 2 jaar, nog steeds op gewicht. Ik ben op trots op wat ik heb bereikt. Ik ben nu een heel ander mens en voel me nu 100% gelukkig en compleet!

Ik sta voor 100% achter het Cambridge dieet

Het is mij uiteindelijk gelukt om af te vallen en op gewicht te blijven met het Cambridge dieet, dus gun ik iedereen met overgewicht om ook hiermee kennis te laten maken! Ik sta er 100% achter en hoop dat mijn cliënten dat ook gaan ervaren.
Heb respect voor jezelf en wees gemotiveerd! Richt je voortaan op alles wat goed voor je is. Je moet het uiteindelijk zelf doen, maar je staat er niet alleen voor!

The 1:1 Diet voert sinds 1 januari 2017 het Stappenplan. Voorheen kende het 1:1 Diet de varianten 500, 800 en 800+. Deze varianten zijn vergelijkbaar met de huidige Stap 1, Stap 2 en hoger. Resultaten verschillen per persoon en kunnen niet voor iedereen gegarandeerd worden.


Demet Akdogan

Demet Akdogan
Maak een afspraak
Cliëntervaringen
Super blij met mezelf!

Super blij met mezelf!...

Ik wilde altijd al afvallen, maar na verschillende pogingen maar een klein beetje afgevallen en vervolgens weer aangekom...

Lees meer

Mijn afslankverhaal

Mijn afslankverhaal...

Daar sta je dan! Ik stond in de bloei van mijn leven. Een lieve man, schatten van kinderen, een leuke baan, maar helaas ...

Lees meer

Als het nu warm weer is kan ik ervan genieten i.p.v. me te schamen!

Als het nu warm weer is kan ik ervan genieten i.p....

Mijn hele leven was ik te dik. Het was gewoon een onderdeel van mezelf geworden....

Lees meer