Ik heb het Cambridge dieet echt omarmt

11/12/2018 in: Cliëntervaringen

In oktober 2017 zette ik de meest waardevolle stap van mijn leven.

Afvallen onder begeleiding


In oktober 2017 zette ik de meest waardevolle stap van mijn leven, zo voelt het voor mij.
Naast het krijgen van een kind en mijn trouwdag, is deze stap minstens zo waardevol, misschien nog wel meer: ik ging afrekenen met die innerlijke strijd.
In mijn werk als (zelfstandig) trouwambtenaar sta ik altijd in de schijnwerpers. Dat maakte mij soms ook erg onzeker, want alle ogen zijn immers op mij gericht.
Hoe mooi de jurk die ik aan had ook was, ik was altijd zenuwachtig.
"Wat zal iedereen van mij vinden? Die buik en mijn gezicht die onderkin, oh als ik er weer aan denk". Ik was altijd blij als ik, ook al was het hoogzomer, de dikke wijde toga aan mocht, dat verbloemde een heleboel. Nadat ik foto’s kreeg van een superleuk bruidspaar, waar ik mezelf zag in mijn mooiste jurkje werd ik verdrietig en trots tegelijk. Trots op het mooie vak en om mijzelf in actie te hebben kunnen zien, maar verdrietig om het lijf dat ik op die foto zag.
Cambridge Weight Plan was al als een zaadje geplant in mijn hoofd, ik had het al meerdere keren voorbij zien komen en nu zette ik de stap. Zenuwachtig maakte ik de afspraak. Ik liep met lood in mijn schoenen de praktijk van in je Sas van Saskia binnen. De weegschaal liet mij 115 kilo zien en mijn omvang in centimeters was 109 toen werd het verdriet in mij omgezet in de strijd en kracht van dit gaat veranderen en wel nu! Na alle andere afvalpogingen gaat het me nu lukken met goede begeleiding.

Ik heb Cambridge Weight Plan echt omarmt. Wat heerlijk duidelijk, ik begon in Stap 2. Ik wist precies wat je wel en niet mocht eten want Saskia zei altijd: "Staat het niet in je boekje, dan mag je het nog niet hebben". En dan ga je merken hoe creatief je wordt met dat wat je wel mag eten..

De eerste dagen waren niet makkelijk, nee echt niet. Maar ik bleef naar die ene foto kijken en toen ging het als vanzelf.
De eerste weegmomenten waren dan ook zo stimulerend dat mijn knop alleen maar verder omging. De kilo’s vlogen eraf. Op het moment dat ik mijn streefgewicht had bereikt besloot ik nog iets verder door te gaan. Dit resulteerde in dat ik mijn streefgewicht  voorbij heb gestreden. Nu heb ik het gewicht bereikt dat ik voor mijn gevoel alleen maar kon dromen.

 
Ik voel me zo GE-WEL-DIG! Weer vrouwelijk. Trots op mijn lijf dat nog steeds een beetje strakker gaat worden. En de reacties van de mensen uit mijn omgeving zijn zo hartverwarmend.

Ik ben letterlijk lichter en bewegen gaat makkelijk. Ik woon in een bovenhuis en traplopen doet me niets meer, ik denk niet meer na voor ik naar boven ga. Waar ik voorheen vooruit dacht zodat ik maar één keer heen en weer naar boven moest lopen.
Maar wat ik misschien wel het meest waardevol vind is: ik voel me ook lichter in mijn hoofd.
De zware last van de gedachten hoe mensen over mij denken, en vooral hoe ik over mijzelf denk, is weg. Ik durf weer de stap naar voren te zetten en te stralen en mijzelf te laten zien. Het boze nare stemmetje dat mij continu afremde is er niet meer. En daar word ik steeds in bevestigd als ik mensen op mij zie reageren. Dit voelt letterlijk als een bevrijding.

De dag dat ik begon met Cambridge Weight Plan is vanaf nu voor mij Bevrijdingsdag van mijn dikke ikke.
Heel veel overgewicht verloren, meerdere kledingmaten kleiner en een bak aan zelfvertrouwen en energie erbij.
Ik ben trots. Cambridge Weight Plan was de weg naar een nieuwe ik. ♥


Na dit succes heb ik mijzelf, naast een slank lijf, nog een beloning gegeven dat ik altijd al heb willen doen. Namelijk, nu mocht ik van mijzelf op paardrijles en daarvan geniet ik volop…

The 1:1 Diet voert sinds 1 januari 2017 het Stappenplan. Voorheen kende het 1:1 Diet de varianten 500, 800 en 800+. Deze varianten zijn vergelijkbaar met de huidige Stap 1, Stap 2 en hoger. Resultaten verschillen per persoon en kunnen niet voor iedereen gegarandeerd worden.


Margot Molewijk

Margot Molewijk
Maak een afspraak