Ik hoef niet meer dat masker op te zetten

05/10/2021 in: Cliëntervaringen

Ik ben 180 graden anders dan ik vroeger was. Vroeger was ik creatief, studeerde aan de kunstacademie en zat veel op de bank. Nu mag ik graag sporten, hardlopen en ga graag shoppen met mijn schoonzus en mijn vriendinnen. Logisch, want vroeger paste ik niets en dat is nu gelukkig anders. Ik ben mezelf aan het ontdekken. De Linda nu is in vergelijking met de Linda toen een stuk vrolijker geworden en prettiger in de omgang. Ik hoef nu niet meer dat masker op te zetten.

Ik hoef niet meer dat masker op te zetten

Zwaar geworden door een verkeerd verwerkt trauma

Ik ben Linda Delger, 32 jaar en woon samen met mijn partner in Veendam. Als gevolg van een jeugdtrauma dat ik verkeerd verwerkte, ben ik echt heel erg zwaar geworden. Ik had zoveel gevoelens waar ik niet mee om kon gaan. Ik zat met mezelf in de knoop. Voedsel was een soort van comfort, ik heb me dat nooit zo gerealiseerd.

Overgewicht, onbegrepen en verkeerde keuzes

Toen ik zo zwaar was voelde ik me onbegrepen, ook door mijn partner, die dichtbij mij staat. Ik kom uit een gebroken gezin, hij uit een normaal gezin en wist hoe om te gaan met eten. Hij is dun en kan eten wat hij wil. Als we naar de supermarkt gingen, koos hij dingen uit en maakten we de verkeerde keuzes… pasta, pizza en ’s avonds nog wat lekkers op de bank bij de film.

Lopen deed pijn, er moest iets gebeuren

Toen ik 30 werd, dacht ik 'Als ik ooit 90 jaar mag worden, ben ik nu op 1/3 van mijn leven. Dit trek ik niet meer…' Mijn lichaam deed altijd pijn als ik een stukje ging lopen. Ik heb nog zoveel dromen die ik wil realiseren, zoals reizen, iets van de wereld zien. Ik ben een sociaal iemand, ik wil mensen ontmoeten… Ik heb altijd alles voor anderen gedaan, nu wil ik doen wat ik zelf graag wil.

Hoe maak ik mijn dromen waar

Via een therapeut bij de huisarts waar ik goed mee kon praten, kwam ik in een groepstherapie terecht. Daar volgde ik een training een leerde ik uit m’n schulp te kruipen om je dromen te bereiken. Ik leerde daar Hilda Huisman kennen, die net de opleiding tot consulent had afgerond. Zij heeft mij bij de hand gepakt en zei ‘ik wil je wel helpen, je kunt het!’

Succesvol afvallen onder begeleiding

Hilda was positief en overtuigd dat het mij ging lukken. Nadat ik merkte dat ik afviel, kreeg ik de overtuiging dat het mij ging lukken. Elke keer ging ik met goede moed weer naar huis. Het is niet altijd even gemakkelijk geweest, maar ik ben uiteindelijk heel erg veel afgevallen. Ik ben nu zo ontzettend tevreden.

Ik loop nu hard!

Ik doe graag aan hardlopen, ook omdat ik het nu kan. Ik loop een 5 km nog niet heel hard, maar dit had ik twee jaar geleden nooit voor mogelijk gehouden. Mijn droom is nu om naar Ierland te gaan, waar vrienden van mij wonen. Daar wil ik in totaal 600 km gaan hardlopen. Het zijn nu nog dromen, maar ik werk daar naar toe.

Ik help nu anderen met succesvol afvallen

Sinds juli ben ik zelf consulent. Ik heb jarenlang vrijwilligerswerk gedaan en vind het prettig om mensen te helpen. Nu kan ik andere mensen helpen en blij maken. Ik heb nu een vrouw als cliënt die lijkt zoveel op mij.. dezelfde lengte, hetzelfde overgewicht en zelfs karakter en persoon… Bij haar denk ik ‘ik weet hoe jij je voelt, dat is hetzelfde gevoel dat ik bij Hilda had’. Deze positiviteit overbrengen is een heel fijn gevoel.

Hoeveel ben ik afgevallen

Wil je weten hoeveel ik ben afgevallen en wil je de foto's zien? Stuur me dan via mijn consulentpagina een berichtje (mag ook een appje zijn).

The 1:1 Diet voert sinds 1 januari 2017 het Stappenplan. Voorheen kende het 1:1 Diet de varianten 500, 800 en 800+. Deze varianten zijn vergelijkbaar met de huidige Stap 1, Stap 2 en hoger. Resultaten verschillen per persoon en kunnen niet voor iedereen gegarandeerd worden.


Linda Delger

Linda Delger
Maak een afspraak