Mijn afslankverhaal

14/02/2018 in: Cliëntervaringen

Weer blij en Gelukkig met mezelf!

Mijn afslankverhaal

Hoe het begon

Zoals je al hebt gelezen, heb ik nooit echt veel overgewicht gehad. Sterker nog, ik lette wel op wat ik at, maar hoefde dat op zich niet per se. Totdat ik de 30 jaar was gepasseerd en ik merkte dat de eerste veranderingen van mijn lichaam begonnen. Alles eten was er niet meer bij. Mijn eerste keer van echt groeien was toen ik mijn man 14 jaar geleden leerde kennen. Het bekende clichéverhaal werd ook ineens mijn verhaal; je bent verliefd en je vult je tijd samen met lekkere hapjes en snacks omdat dat zo ‘gezellig’ is….. Gevolg: hij kwam geen gram aan en ik mocht binnen een jaar 12,5 kg erbij op tellen. En ik had direct een mijlpaal bereikt na dat jaar; ik was zwaarder dan dat ik ooit was geweest! Dit toen zelf weer naar beneden gekregen naar een gezonde BMI om vervolgens toch in de jaren erna gaandeweg steeds een beetje te groeien door een verkeerde leefstijl van onregelmatig eten in combinatie met verkeerde voeding, ongezonde tussendoortjes en een gezellig sociaal leven.

Hoe het is veranderd

Toen ik op mijn zwaarst was, besloot ik dat het zo niet langer kon. Mijn zelfbeeld en eigenwaarde daalde snel en ik voelde me totaal niet meer IK. Ik was er echt helemaal klaar mee! Ik heb mij verdiept in verschillende diëten en afvalmethoden en uiteindelijk besloten om te starten met het Cambridge Weight Plan dieet.
De belangrijkste reden hiervoor was een stukje gemakkelijkheid van het nemen van maaltijdvervangers met daarbij de mogelijkheid om gewone, gezonde voeding ernaast te blijven eten. Wat ik zelf als zeer prettig heb ervaren is de persoonlijke begeleiding die het programma biedt. Natuurlijk is afvallen iets wat je zelf moet doen, waarbij je je goed bewust blijft van je eigen doelen en motivatie. Dat je bereid bent om je leefstijl te veranderen ómdat je er zo klaar mee bent. Dat je daarbij gesteund en gecoacht wordt door je consulent, werkte voor mij enorm goed als de bekende “stok achter de deur”. Ik werd iedere week gewogen en er was ook altijd voldoende tijd waarin ik kon aangeven hoe het ging en waar ik tegenaan liep. Bovendien krijg je goede begeleiding naarmate je dichter bij je streefgewicht komt, zodat je daarna prima in staat bent om je gewicht in balans te houden door het maken van de juiste keuzes.

Hoe het nu is

Voor het gewicht wat ik ben kwijtgeraakt ontvang ik geen medaille, maar het verschil tussen voor en na is voor mij enorm! Dan realiseer je je weer hoe belangrijk het is dat je zelf vind dat je er mag zijn! En wat heeft dat een impact op wie je bent en wat je uitstraalt, dat de kleren je weer lekker en mooi zitten. En ook dat je tevreden bent met je nieuwe leefstijl waarbij je vanzelfsprekend bewuste keuzes maakt om te zorgen dat je stabiel blijft. Dat je “gewoon” een gebakje afslaat op een verjaardag zodat je later een paar stukjes kaas, worst of iets anders kunt nemen. Dat je niet meer en en neemt maar of of. Natuurlijk sluipen er wel eens oude gewoonten in en trap ik in oude valkuilen. Maar wat ik heb geleerd is om deze te herkennen, zodat ik in staat om dat op de juiste wijze te corrigeren en ik zo prima rond mijn streefgewicht blijf.  

Wat het mij heeft gebracht

Ik heb het hele traject als zó uniek en positief ervaren dat ik, toen het consulentschap op mijn pad kwam, mij vervolgens vol enthousiasme heb aangemeld om zelf consulente te worden omdat ik anderen deze ervaring, resultaten en kennis ook zo gun en ik een ieder daar graag mee wil helpen. Het heeft voor mij ook betekend dat ik letterlijk het roer om heb kunnen gooien om zo een nieuwe weg in te slaan met positieve gevolgen voor zowel privé als werk.

Vanaf 1 april 2017 ben ik werkzaam als onafhankelijk consulent van Cambridge Weight Plan en wat ben ik enorm blij en dankbaar dat ik nu degene mag zijn om anderen te begeleiden naar een Nieuwe Ik!

Lieve groet,

Fennie

The 1:1 Diet voert sinds 1 januari 2017 het Stappenplan. Voorheen kende het 1:1 Diet de varianten 500, 800 en 800+. Deze varianten zijn vergelijkbaar met de huidige Stap 1, Stap 2 en hoger. Resultaten verschillen per persoon en kunnen niet voor iedereen gegarandeerd worden.


Fennie Mennega

Fennie Mennega
Maak een afspraak