Succesvol afvallen met Cambridge

17/06/2019 in: Cliëntervaringen

Ik had niets te verliezen, behalve mijn overgewicht. Ik koos voor mezelf!

De strijd tegen overgewicht

Ik heb in mijn leven al vele verschillende diëten geprobeerd. Het ene dieet had meer succes van dan het andere, maar het lukte me maar niet om op gewicht te blijven. Ik zat niet lekker in mijn vel en mijn overgewicht zat me in de weg. Wie heeft er geen last van: te zwaar zijn en je te zwaar voelen, niet goed in je vel zitten, geen leuke kleding kunnen kopen, gezondheidsklachten, afslanken en vervolgens weer aankomen; het bekende ‘jojo-en’, smoesjes verzinnen, uitstellen en ga zo maar door. Ik was er klaar mee met de eeuwige strijd tegen mijn overgewicht en wilde afvallen en mijn gewicht kunnen behouden. Nu moest ik alleen nog de juiste manier zien te vinden.

Succesvol afvallen met 1 op 1 begeleiding

Ik had destijds mijn eigen studio voor ontspanning en beweging. Op een gegeven moment kwam er een klant bij mij binnenlopen die ik al ruim een jaar niet had gezien. Ik herkende haar bijna niet, omdat ze zo mooi was afgeslankt. Ze vertelde enthousiast over haar goede ervaringen met het Cambridge dieet. Ik dacht in eerste instantie bij mezelf: weer het zoveelste dieet, daar gaan we weer. Toch was ik erg nieuwsgierig geworden en ging ik op zoek naar meer informatie over het dieet. Want de 1 op 1 begeleiding sprak me aan en dat het een simpel dieet is; je hoeft niet na te denken wat je wel en niet mag eten, je hoeft geen calorieën te tellen, niets af te wegen of andere toeters en bellen. Verantwoord, effectief en eenvoudig afslanken, dat kon ik nog wel een keer doen. 

Eindelijk een dieet dat wel goed ging!

Ik kwam erachter dat in mijn omgeving helemaal geen Cambridge consulent zat; de dichtstbijzijnde consulent zat 30 km verderop. Ik heb gebeld en een afspraak gemaakt voor een intakegesprek. En zo ging ik iedere week op en neer naar mijn consulent. De eerste 3 dagen had ik een beetje last van honger, moe, koud, hoofdpijn, maar ja, daar had ik bij alle diëten last van. Maar dat ik al na 1 week voelde alsof mijn kleding beter ging zitten en dat mensen in mijn omgeving zeiden dat ik er een stuk minder opgeblazen uitzag, had ik nog niet eerder meegemaakt. Ik voelde me ook meteen een stuk beter en lichter, dus dat motiveerde me om door te gaan. Natuurlijk had ik in de weken daarna af en toe een duiveltje in me die zei: “Ach, je kan best wat nemen”, maar gelukkig voelde ik me steeds sterker. Ik kon het gelukkig goed weerstaan, mede doordat ik me steeds bewuster werd van voeding.
Ik was blij met de steun vanuit mijn omgeving. Zo zei mijn zoon toen hij nog klein was tegen andere mensen: “Mijn mama mag alleen maar koffie want ze is aan het lijnen!” De reacties van mensen waren geweldig. Eindelijk een dieet dat wel goed ging!

Als Cambridge consulent is het elke dag een feest!

Aangezien ik altijd al bezig was met klanten vanuit mijn studio en er geen Cambridge consulent in mijn omgeving was, had ik me aangemeld om zelf Cambridge consulent te worden. Ik heb de opleiding tot consulent gevolgd in 2008 en ik ben ik vervolgens zelf van start gegaan. Ik vond het leuk om dit te combineren met mijn studio. Vanaf begin 2010 werk ik fulltime als Cambridge consulent en is de studio inmiddels verkocht. Het is bij mij elke dag feest, als ik al die blije mensen zie die zich weer gezond voelen, afgeslankt zijn, op gewicht blijven, zich fitter/energieker voelen en noem het maar op. Dan weet ik weer: hier doe ik het allemaal voor!

The 1:1 Diet voert sinds 1 januari 2017 het Stappenplan. Voorheen kende het 1:1 Diet de varianten 500, 800 en 800+. Deze varianten zijn vergelijkbaar met de huidige Stap 1, Stap 2 en hoger. Resultaten verschillen per persoon en kunnen niet voor iedereen gegarandeerd worden.


Bianca Doorn


Maak een afspraak