Succesvol afvallen met maaltijdvervangers

12/06/2019 in: Cliëntervaringen

Toen ik net was begonnen aan het Cambridge Stappenplan, merkte ik dat ik begon af te vallen, wat een verademing!

Vele diëten geprobeerd

Tijdens mijn zwangerschap was ik veel aangekomen. Vrij snel na de bevalling wilde ik van mijn overgewicht af en daarom was ik begonnen met een strikt dieet in combinatie met hardlopen. Dat was niet altijd even makkelijk: de combinatie van een jong gezin en mijn onregelmatige werktijden. Het had effect, maar toch kreeg ik mijn overgewicht er maar niet vanaf. In de jaren daarna heb ik veel verschillende diëten geprobeerd. Succes in bijna alle gevallen gegarandeerd, maar toch kwam vervolgens het bekende jojo-effect…

Weer energie door het Cambridge Stappenplan

Toen ik net was begonnen met het Cambridge Stappenplan, merkte ik direct dat ik begon af te vallen… wat een verademing! De eerste 3 dagen van stap 1 waren pittig, maar het rottige hongergevoel bleef uit. Na dag 3 veranderde alles; ik kreeg weer energie! Geen dipjes en voldoende energie om de dagelijkse dingen te kunnen doen.

Ruime keuze aan smaakvolle dieetproducten

Als vanzelfsprekend nam mijn enthousiasme voor het Cambridge dieet toe! Wat ik zo fijn vind aan het Stappenplan is de ruime keuze aan smaakvolle dieetproducten. Door de bijproducten kan ik creatief bezig zijn met een dieet, wat ook heel erg leuk is! Ik hoefde geen calorieën te tellen en ervaarde hoe eenvoudig het is om de variëteit aan producten te combineren met mijn onregelmatige werktijden, dat is voor mij de kracht van dit dieet. Ik hoef mijn dagindeling niet aan te passen aan het dieet, maar andersom. Het Stappenplan is divers en flexibel. 

Begeleiding naar reguliere, gezonde voeding

Na de eerste stappen te hebben doorlopen, werd ik weer langzaam aan begeleid naar reguliere, gezonde voeding. Ik leerde welke keuzes ik kan maken om op gewicht te blijven, maar toch ook te kunnen genieten. Een etentje, barbecue of feestje hoef ik niet af te slaan. Dankzij het Cambridge kan ik genieten, maak bewuste keuzes en pak de draad daarna weer eenvoudig op, met blijvend resultaat!

The 1:1 Diet voert sinds 1 januari 2017 het Stappenplan. Voorheen kende het 1:1 Diet de varianten 500, 800 en 800+. Deze varianten zijn vergelijkbaar met de huidige Stap 1, Stap 2 en hoger. Resultaten verschillen per persoon en kunnen niet voor iedereen gegarandeerd worden.


Ilona de Vos

Ilona de Vos
Maak een afspraak