Succesvol afvallen onder begeleiding

11/06/2019 in: Cliëntervaringen

Het Cambridge dieet heeft mijn leven ten goede veranderd; ik ben nu zeer tevreden met mijn mentale en fysieke gezondheid.

Hoe mijn afslankverhaal begon

Van mijn 18de tot mijn 50ste jaar heb ik altijd een constant gewicht gehad. Mijn gewicht schommelde om en nabij de 65 kilo, soms net iets zwaarder of net iets lichter. Tijdens mijn twee zwangerschappen ben ik iedere keer aardig wat in gewicht gegroeid, maar door de drukte met de kleine kinderen en het geven van borstvoeding, waren die kilo’s er redelijk snel weer af. Toen ik 22 jaar was, heb ik op eigen houtje gelijnd en ben ik wat kilo’s afgevallen. Dat voelde niet fijn. Toen ik bijna in de groentewinkel onderuit ging, heb ik het idee van lichter worden uit mijn hoofd gezet en ben ik weer teruggegaan naar de mij bekende 65 kilo.

Tijd voor actie!

Toen ik tegen de 50 jaar liep, begon er iets te veranderen in mijn leven. Ik voelde mij niet meer prettig in mijn huidige baan en ik had het idee dat ik was vastgeroest. Op dat moment kwam ‘365 dagen succesvol’ in mijn leven. Dat is een jaarprogramma waarbij je jezelf ontwikkelt. Hierbij wordt uitgegaan van 4 bollen (categorieën) waarop je een verandering wenst. Het gaat daarbij om de bollen ‘gezondheid’, ‘relaties’, ‘werk’ en ‘geld’. Bij mij bleek dat de bol ‘gezondheid’ de hoogste prioriteit had om te veranderen. Met ‘365 dagen succesvol’ was ik begonnen om mijn mentale gezondheid te verbeteren, nu mijn fysieke gezondheid nog. Inmiddels was er namelijk al aardig wat gewicht bijgekomen en ik liep al richting de 70 kilo; dat is een beetje veel, aangezien ik maar 163 centimeter ben. Tijd voor actie, dus. De vorige keer dat ik was afgevallen, voelde dat niet fijn.
Ik realiseerde me binnen een korte tijd dat het me niet alleen zou lukken, maar dat ik persoonlijke begeleiding nodig had.

Succesvol afvallen onder persoonlijke begeleiding

Tijdens de bijeenkomsten van ‘365 dagen succesvol’ had ik een consulente van Cambridge Weight Plan leren kennen. Zij vertelde altijd heel enthousiast over het Cambridge dieet en ook hoe het haar had geholpen bij de strijd tegen haar overgewicht. Het leek me een goed idee om zelf te gaan starten met het dieet. Aangezien deze consulente niet in mijn buurt woonde, ben ik via de website op zoek gegaan naar een consulente in Veendam. Dit bleek Fennie Mennega te zijn. Ik heb met haar een afspraak gemaakt voor een intakegesprek en werd al snel teruggebeld. Fennie heeft me altijd heel goed begeleid in het hele proces van afvallen. Ze had oog voor mijn manier van leven en hield daarbij tevens vast aan de stappen van het Cambridge Stappenplan. Mijn ervaring is dat de stappen goed zijn vol te houden en het is duidelijk beschreven wat je wel en niet mag eten in iedere stap.
De begeleiding van Fennie was (en is) heel fijn. Er was ruimte om mijn verhalen met haar te delen.
Ze is altijd zeer belangstellend en oprecht geïnteresseerd. Met de begeleiding van Fennie en de maaltijdvervangers is het mij gelukt om mij veel fitter te voelen. Ik ben nu zeer tevreden met zowel mijn mentale, als mijn fysieke gezondheid.

Het 1 op 1 dieet van Veendam

Ik heb nu een heerlijk leven, met nog steeds veel gezellige eetmomenten met mijn man en onze twee dochters en ook met vrienden. Ik eet vaak in een restaurant en weet nu wat ik goed wel en niet kan eten. Als ik thuis ben, zorg ik ervoor dat er gezond en tevens lekker eten op tafel komt. Ik ben dol op koken en op het experimenteren met nieuwe gerechten. Door deze nieuwe leefstijl blijf ik op gewicht en is eten voor mij weer een feestje. Eind 2018 bleek Fennie op zoek te zijn naar een collega voor de praktijk in Veendam, aangezien ze per 7 januari 2019 ging starten met een praktijk in Gieten. Aangezien Cambridge mijn leven zo ten goede heeft veranderd en ik het andere mensen ook gun om weer gelukkiger en gezonder te kunnen leven, ben ik per 1 maart 2019 zelf begonnen als Cambridge consulent. Samen met Fennie ben ik vanaf heden: Hét 1 op 1 dieet van Veendam.

The 1:1 Diet voert sinds 1 januari 2017 het Stappenplan. Voorheen kende het 1:1 Diet de varianten 500, 800 en 800+. Deze varianten zijn vergelijkbaar met de huidige Stap 1, Stap 2 en hoger. Resultaten verschillen per persoon en kunnen niet voor iedereen gegarandeerd worden.


Hilda Huisman

Hilda Huisman
Maak een afspraak
Cliëntervaringen
Eindelijk kan ik mezelf zijn

Eindelijk kan ik mezelf zijn...

Ik ben 180 graden anders dan ik vroeger was. Vroeger was ik creatief, studeerde aan de kunstacademie en zat veel op de b...

Lees meer