Vanaf mijn 40ste begon het..

01/01/2014 in: Cliëntervaringen

Nooit had ik ergens last van, ik kon eten wat ik wilde en kwam geen grammetje aan.

Maar rond mijn 40e jaar kwamen er toch een aantal kilo’s bij. Ik gaf mijn leeftijd de schuld zo van: “Ach, je wordt wat ouder en dan komen er ook een paar kilo’s aan”. Echt blij was ik er niet mee, maar het was nog binnen de perken en zeker als ik om me heen keek, dan had ik nog niks te klagen! Op mijn 43e jaar begon de ellende, ik stopte met roken en kwam weer een paar kilo aan. Ik gaf mijn stofwisseling de schuld, maar ik merkte dat ik me er eigenlijk niet happy bij voelde. Als ik een trap op liep, merkte ik al snel dat ik buiten adem was. Er brak een drukke periode aan, we verkochten ons huis, moesten tijdelijk in een andere woning.

In die tijdelijke woning voelde ik me helemaal niet op mijn gemak, op mijn werk liep het ook niet lekker en totaal onverwachts (achteraf helemaal niet onverwachts) raakte ik in een burn-out. Ik deed de hele dag niks, zat op de bank en meer niet. Weer kwam ik een paar kilo aan. In totaal was ik nu 13 kilo aangekomen. Ik had totaal geen energie meer, voelde me dik en lelijk. Keek niet meer in de spiegel en was zelfs bang dat mijn man me zou verlaten voor een mooie slanke vrouw. Van alles probeerde ik om af te vallen, maar niks werkte, omdat ik gewoonweg niet de wilskracht had om echt goed door te pakken. De ommezwaai kwam, toen ik met een paar vriendinnen ging shoppen in Duitsland. In de kleedkamer met maatje S, paste niet, toen maatje M en die paste ook niet, uiteindelijk maat L en dat ging dan net! Toen mijn vriendin zei “Misschien moet je maat XL proberen, die zit misschien nog iets mooier” toen drong het echt tot mijn door: “Han, er moet nu echt iets gebeuren”.

Tijd voor actie!

In de kerstvakantie maakte ik een afspraak met een Cambridge consulent uit Arnhem; ik wilde afrekenen met mijn overgewicht!. Begin januari 2018 startte ik met het Cambridge Weight Plan Stappenplan. Ik was gigantisch gemotiveerd, want de kilo’s moesten er echt af! Ik ben begonnen in Stap 2 en inderdaad, de eerste dagen had ik me toch een honger, maar vanaf de tweede week veranderde het: het hongergevoel verdween, mijn energie kwam terug, ik raakte in lichte ketose. Elke week viel ik af, het wekelijks terugkomen bij mijn consulent gaf me elke keer weer een boost, die ervoor zorgde dat ik het volhield, zonder weinig problemen. Uiteindelijk ben ik succesvol afgevallen, zelfs meer dan ik had verwacht.

Juiste balans

Nooit meer wil ik terug naar dat oude gewicht. Ik heb nu een juiste balans in mijn leef- en eetpatroon gevonden. Af en toe iets lekkers is totaal geen probleem, zolang je zelf de controle hierin kan houden. Regelmatig sta ik op de weegschaal, er mag van mezelf geen kilo meer bij! Dit slanke lichaam heb ik natuurlijk aan mezelf te danken, maar zeker ook aan mijn consulente, zij zorgde er keer op keer voor dat ik volhield en gaf me fijne adviezen en tips!

Ik help je graag!
En nu ben ik zelf consulent! Ik vind het heel fijn om mensen te helpen naar een gezonde leefstijl. Iedereen is bij mij dan ook van harte welkom, of je nu veel of weinig kilo’s kwijt wilt, ik help je heel graag! Ik heb me verdiept in eenvoudige recepten die je binnen 20 minuten op tafel zet en ook nog eens heerlijk van smaak zijn. Mijn begeleiding gaat verder dan tot de deur; regelmatig hebben we contact, of ik stuur je een WhatsApp bericht, soms een vraag, soms iets grappigs of een recept!

Herken je jezelf in mijn verhaal en wil je ook mijn hulp om ervoor te zorgen dat je je straks weer happy voelt? Neem dan geheel vrijblijvend contact met me op.

Liefs, Hanneke

The 1:1 Diet voert sinds 1 januari 2017 het Stappenplan. Voorheen kende het 1:1 Diet de varianten 500, 800 en 800+. Deze varianten zijn vergelijkbaar met de huidige Stap 1, Stap 2 en hoger. Resultaten verschillen per persoon en kunnen niet voor iedereen gegarandeerd worden.


Hanneke Neuhaus-van der Ent


Maak een afspraak