Als het nu warm weer is kan ik ervan genieten i.p.v. me te schamen!

11/12/2018 in: Ervaringsverhalen

Mijn hele leven was ik te dik. Het was gewoon een onderdeel van mezelf geworden.

Als het nu warm weer is kan ik ervan genieten i.p.v. me te schamen!

Mijn hele leven was ik te dik. Het was gewoon een onderdeel van mezelf geworden. Natuurlijk had ik er last van, maar ja, ik was nu eenmaal zo.

Jaren werkte ik als kok en toen ik een andere baan kreeg zag ik daar mijn kans om wat af te vallen. Ik zou immers niet meer de hele dag met eten bezig zijn. Maar helaas, na een half jaar was ik tien kilo aangekomen. Ook al was ik nu minder met eten bezig, ik kreeg nu ook beduidend minder lichaamsbeweging. Ik zag mijn lichaam nog meer groeien en werd ongelukkiger en onzekerder.

Totdat ik het zo verschrikkelijk zat was, ik had al zoveel geprobeerd en eigenlijk had ik geen hoop meer. Met mijn koksopleiding op zak verwachtte ik niet dat de Cambridge Weight Plan consulent (Demet) mij iets nieuws kon vertellen. Ik wist zelf wel precies hoe het wel en niet moest, het lukte me alleen niet. Door de week kon ik erg netjes eten om het er vervolgens in het weekend weer bij te eten.

Op internet had ik gezocht naar een dieet zonder flauwekul die gewoon eindigt in gezond en goed eten wat je de rest van je leven normaal vindt.

Ik kwam bij Demet uit. Geen grote verwachtingen, maar dat veranderde snel. De goede begeleiding, het snelle resultaat, dat voor mijn gevoel zo makkelijk ging, was super motiverend. Voor ik het wist, kreeg ik het ene na het andere compliment en nu heb ik een ‘gewone’ maat en ik voel me beter dan ooit.

Voor het eerst ben ik niet meer dik en dat heeft zoveel voordelen. Met elke kilo die ik kwijtraakte kreeg ik meer zelfvertrouwen terug. Niet meer bij alles hoeven te denken wat andere mensen er wel niet van zullen vinden. Ik heb echt ondervonden dat mensen al een oordeel over je hebben omdat je dik bent. Als dat wegvalt, dan voelt dat zo bevrijdend alsof je eindelijk gewoon kunt zijn wie je bent. Ik was al lange tijd actief voor een politieke partij maar deed toch het liefst het werk op de achtergrond. Pas nu ik zoveel meer zelfvertrouwen had, durfde ik ook het werk op de voorgrond aan en werd ik zelfs lijsttrekker bij de Gemeenteraadsverkiezingen. 

Ook geniet ik van de kleinere dingen. Als het nu warm weer is kan ik ervan genieten in plaats van me te schamen voor mijn zweterige lichaam. Ik geniet van de extra energie die ik lichamelijk heb, maar vooral ook van de ontspanning die ik geestelijk heb. Ongemerkt bepaalt het dik zijn zoveel in je leven. Je leeft met de handrem erop en neemt genoegen met minder. En nu is de handrem eraf en kan ik echt leven! Mijn dochters hebben nu een energieke moeder, die ze kunnen knuffelen en waar ze trots op kunnen zijn.

Ik ben Demet en Cambridge Weight Plan erg dankbaar, ze hebben me bewezen dat ik veel meer kan dan dat ik ooit voor mogelijk hield.

Sinds 1 januari 2020 is het Cambridge dieet gewijzigd in Het 1 op 1 Dieet. De vroegere Cambridge varianten zijn vergelijkbaar met de eerste Stappen van ons huidige Het 1 op 1 Dieet Stappenplan.


Begeleider

Deze cliënten zijn begeleid door:

Demet Akdogan

Demet Akdogan
Maak een afspraak
Mijn afslankverhaal

Mijn afslankverhaal...

Daar sta je dan! Ik stond in de bloei van mijn leven. Een lieve man, schatten van kinderen, een leuke baan, maar helaas ...

Lees meer

Super blij met mezelf!

Super blij met mezelf!...

Ik wilde altijd al afvallen, maar na verschillende pogingen maar een klein beetje afgevallen en vervolgens weer aangekom...

Lees meer

Het dieet
1 op 1 begeleiding
Producten