De chips en chocolade liggen nog steeds in de kast, maar niet meer voor mij!

31/01/2022 in: Cliëntervaringen

Toen ik mezelf op de foto zag in de nieuwe bedrijfskleding, dacht ik ‘Oh nee, dat kan echt niet!’

De chips en chocolade liggen nog steeds in de kast, maar niet meer voor mij!

Inmiddels ben ik heel wat afgevallen en ben daar super blij mee. Ik weet nu ook goed wat ik wel en niet mag eten en ben een compleet ander mens in alles. Ik ben veel fitter en heb veel meer energie. Ik wandel nu, wel 3 keer per week. En daarnaast heb ik meer tijd voor mijn dochter en haar pony en ik ben ook meer gaan werken, omdat ik fitter ben en er ook meer plezier in heb.

Ik ben Mattanja van Schoonhoven. Ik heb een partner, een dochter van 16 jaar en kom uit het Gelderse Epe. Ik ben verkoopster in een supermarkt en sta bij de versafdeling. Ik ben dus dagelijks bezig met brood, vleeswaren, kaas. Dat doe ik al 20 jaar met heel veel plezier. Ik vind het 1 op 1 contact erg leuk. Ik noem het altijd ‘mijn winkeltje’

Geen maatje 38 van huis uit
We zijn van huis uit allemaal stevig gebouwd. Dat was aan vaders kant, maar ook aan moeders kant. Geen maatje 38, zeg maar. Ik was een echte brood eter en het avondeten smaakte me altijd goed. Ik nam ook altijd twee borden in plaats van één, of twee stukjes vlees in plaats van één en ’s avonds natuurlijk wat lekkers op tafel bij de TV. Alles ging gepaard met eten. En altijd een koekje of chocolade bij de koffie.

Ik voelde me een moeke
En dan ben ik twee jaar geleden ook nog gestopt met roken en dan heb je de eerste kilo’s ook zo te pakken. Nee ik heb geen excuses, ik ben zo zwaar geworden door mijn eigen toedoen. Ik voelde me daarvoor altijd een moeke, ook in de kleding die ik droeg. Ik wilde vooral niet vooraan staan, ik was niet blij met mijn lichaam.

Gestart na het laatste avondmaal
We nieuwe bedrijfskleding voor de supermarkt. We moesten passen en hup op de foto. Toen ik die zag dacht ik ‘Oh nee, dat kan echt niet.’ Een vriendin van mij postte op Instagram dat ze afviel bij consulent Monica. Na mijn vakantie heb ik nog een keer een laatste avondmaal gegeten en ben toen ook begonnen bij Monica.

Als Bourgondiër proef ik nu meer
Ik was een Bourgondiër en ben dat overigens nog steeds. Misschien nu wel meer. Omdat ik minder suiker gebruik, proef ik meer smaken. Zo lustte ik vroeger geen vis en nu wel. Garnalen proeven nu als snoepjes voor me. Chocolade is en blijft mijn vijand. Nu pak ik alleen een klein vierkant blokje als een beloning.

Dieet was nooit een straf
Ik ben er heel gemakkelijk doorheen gerold, het dieet is nooit een straf geweest. Ik vond de producten heel lekker en met Het Stappenplan probeerde ik alles uit in de keuken. En ik had maar één traktatiemoment op de zaterdagavond, dat was de Cherry Bakewell reep. Daar bestelde ik er maar één van bij Monica.

Een pitbull die haar doel bereikt
Mijn consulent Monica snapte mij, ze is zelf ook op dat punt geweest. Ze helpt je erdoorheen als er strubbelingen zijn en de gesprekken met haar zijn heel fijn. Mijn dochter en partner zijn nu ook supertrots en blij voor mij. Mijn partner zei altijd: je bent een echte pitbull, je bijt je ergens in vast en laat niet meer los voordat je je doel bereikt hebt. Voor hen liggen de chips en chocolade nog steeds in de kast, maar niet meer voor mij.

Mattanja van Schoonhoven

Sinds 1 januari 2020 is het Cambridge dieet gewijzigd in The 1:1 Diet. De vroegere Cambridge varianten zijn vergelijkbaar met de eerste Stappen van ons huidige The 1:1 Diet Stappenplan.


Begeleider

Deze cliënten zijn begeleid door:

Monica Bouma

Monica Bouma
Maak een afspraak
Het dieet
1 op 1 begeleiding
Producten