Eefje (begeleid door Monique Hoeflak)

05/04/2016 in: Cliëntervaringen

Heb jij altijd al problemen met je gewicht gehad?

/uploads/2vrouwen2.jpg

Als kind niet, maar wel vanaf de pubertijd. Doordat mijn eetgewoonten niet goed waren. Ik at te veel en verkeerd.

Wat voor pogingen heb je voorheen gedaan?

Iedere maandag bedacht ik weer dat het eraf moest en deed ik heel goed mijn best, maar dan werd het zaterdag en dan vond ik dat het wel weer mocht. Dan snoepte ik veel te veel, waardoor die hele week eigenlijk voor niks was geweest. Zakken chips, koek en snoep ging er dan naar binnen, alsof ik dat van de hele week moest in halen. Ook dronk ik vrijwel geen water, maar wel veel vruchtensappen.

Nadat ik mijn kinderen heb gekregen, kwam er een moment dat het eigenlijk heel goed ging. Ik had het onder controle en bleef op gewicht, maar uiteindelijk kreeg ik gezondheidsklachten en werd ik bedlegerig. Ik verveelde me ontzettend en voelde me ook wel zielig, waardoor ik ontzettend veel snoepen. Ik kwam in een vicieuze cirkel terecht en ben toen erg veel kilo's aangekomen. Snoepen werd mijn vriendje en troost.

Wanneer kwam bij jou het punt: Dit wil ik niet meer?

Ik hoorde via via over Cambridge Weight Plan en dat dit een succesvolle manier was om af te slanken en ben op internet gaan zoeken. Zo kwam ik bij Monique van LEF lijf & leefstijl uit en heb met prachtig resultaat een programma gevolgd. Helaas kwam er toen weer een kink in de kabel. Ik kreeg een grote tegenslag wat gezondheid betreft en moest weer 9 maanden plat op bed blijven liggen. Wederom viel ik helaas in de valkuil dat snoepen mijn troost zou zijn en ben erg veel aangekomen. Ik was voor mijn gevoel weer tonnetje rond en het zat me niet lekker. Ik was weer zwaarder dan ooit. Toch was de stap nemen om er weer wat aan te doen erg lastig voor me. Ik zag er best wel tegenop. Mijn man heeft mij uiteindelijk de laatste duw in de goede richting gegeven en ik ben voor de tweede keer naar Monique van LEF lijf & leefstijl gegaan.

En ik ben zo blij dat ik het gedaan heb, want dit keer heb ik echt mijn patronen kunnen doorbreken.

Wat vond je het moeilijkste in het hele proces?

Wat ik wel heel moeilijk vond waren de reacties van mensen toen ik al flink was afgevallen, dat het nu toch wel genoeg was, of dat ik nu heus wel een stukje taart mocht eten. Goed bedoelde opmerkingen natuurlijk, maar ik had mijn doel nog niet gehaald. En wanneer ik mijn doel wel gehaald zou hebben, dan wilde ik dat dit keer ook behouden. Een stuk taart voegt daar natuurlijk niks aan toe.

Nu accepteren ze het gelukkig allemaal en weten dat ik met nee ook echt nee bedoel.

En dat ik echt wel wat lekkers eet, maar dan wel op een gezonde manier.

Hoe is je eetpatroon nu?

Ik eet drie keer op een dag met af en toe een tussendoortje en probeer heel natuurlijk, puur en gezond te eten. Ik heb me samen met Monique van LEF lijf & leefstijl heel erg verdiept in verschillende voedingsstromen en daar een eet en leefwijze uit gehaald die het beste bij me past. Ik eet nu voornamelijk volgens het Paleo principe, puur, lekker en gezond. En mijn lichaam reageert daar heel erg goed op.

Beweeg je daar ook bij?

Ik heb gemerkt dat mijn lichaam heel positief reageert op beweging nu mijn gewicht naar beneden is. Daarom probeer ik iedere ochtend een half uur te wandelen. Dat gaat me ook veel makkelijker af nu. Zelfs traplopen gaat zonder te puffen wanneer ik boven ben. Dat is wel eens anders geweest!

Wat is de grootste verandering die je hebt in verhouding met je lijf & leefstijl van voorheen?

Ik ga heel bewust met mijn eten en drinken om. Stop niet meer zomaar iets in mijn mond, maar bedenk waar ik mijn lichaam echt mee voedt. Ik eet nu suikervrij. Ik beweeg meer. En wat super fijn is: mede door mijn gezonde eet en beweegpatroon ben ik van sommige medicatie af. Waardoor ik me nog een stuk gezonder en vitaler voel! Ik sta nu veel steviger in mijn schoenen en mijn nieuwe leefwijze voelt niet als een dieet en dus ook geen strijd of straf. Dit is hoe ik het voortaan doe!

Wat vond je het fijnste aan de begeleiding van Monique?

Ze sprak mij steeds weer moed in, kon haar vertrouwen in alle opzichten. Ik kon mijn verhaal altijd kwijt. Ook over dingen die niet echt iets met het programma te maken hadden, maar indirect wel van invloed konden zijn. Monique luisterde écht naar me.

Wat zijn de reacties in je omgeving?

Iedereen vind het ontzettend knap van me en is trots. Sommige mensen herkennen me niet meer en lopen me gewoon voorbij.

Heb je nog een advies voor mensen die ook graag willen afvallen?

Ga op je suikers en slechte koolhydraten letten en lees etiketten! Wil je echt wat kilo's kwijtraken, zoek dan hulp en begeleiding. Een 'stok achter de deur' nodig hebben is helemaal niet erg, maar kan je ontzettend helpen.

En natuurlijk raad ik Cambridge Weight Plan aan bij LEF lijf & leefstijl, omdat ik mede daardoor mijn doel heb bereikt.

Sinds 1 januari 2020 is het Cambridge dieet gewijzigd in The 1:1 Diet. De vroegere Cambridge varianten zijn vergelijkbaar met de eerste Stappen van ons huidige The 1:1 Diet Stappenplan.


Begeleider

Deze cliënten zijn begeleid door:

Monique Hoeflak - Vermeulen

Monique Hoeflak - Vermeulen
Maak een afspraak
Desiré (begeleid door Monique Hoeflak)

Desiré (begeleid door Monique Hoeflak)...

Als je aan mij vraagt: heb je het moeilijk gehad? Dan is mijn antwoord : nee, totaal niet. Het hoort bij mijn dag. Dit h...

Lees meer

Het dieet
1 op 1 begeleiding
Producten